Ексклюзиви
вівторок, 12 березня 2013 20:21

"Мета влада - дискредитація та знищення парламенту" - нардеп

"Мета влада - дискредитація та знищення парламенту" - нардеп
Сергій Соболєв. Фото: mair.in.ua

Влада намагається повністю дискредитувати та знищити Верховну Раду як вищий законодавчий орган.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат Сергій Соболєв, говорячи про перспективи проведення перевиборів до парламенту.

Він переконаний, що всі заяви представників Партії регіонів про те, що вони не проти проведення виборів, не відповідають дійсності.

"Те, що Партія регіонів говорить про перевибори — виглядає смішно. У них зараз найнижчий рейтинг за всю історію існування партії. Навіть в далекому 2005 році після Помаранчевої революції у них рейтинг був значно вищим, ніж сьогодні. Тому, думаю, те, що вони хочуть перевиборів - це казки, - наголосив він. - Вони хочуть повністю знищити Верховну Раду і дискредитувати її як вищий законодавчий орган. Тому їх влаштовує будь-яка ситуація з дискредитації парламенту. Але я не думаю, що Партія регіонів мріє про перевибори".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У перевиборах до ВР зацікавлений тільки Янукович - політолог

Натомість опозиція, за словами нардепа, цей тиждень вирішила використати для того, аби провести якомога більше зустрічей із виборцями та пояснити їм ситуацію, яка склалася в країні.

"Ми чудово розуміємо, що є ціла низка питань, які вже переросли у національну трагедію. Це питання подальшої економічної та соціальної політики, яку проводить цей уряд. А також це і питання намагання знищити парламентаризм через відповідні рішення судів", - наголосив політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Януковичу невигідні перевибори до ВР , бо це призведе і до президентських - експерт

Соболєв нагадав, що мова іде, як і про рішення ВАСУ щодо позбавлення мандатів Павла Балоги та Олександра Домбровського, так і що останнього рішення відносно Сергія Власенка.

"Це вже ціла система, спрямована на знищення парламенту. А за цим вже іде подальша диктатура і, фактично, знищення всіх соціальних та економічних устроїв держави. А якщо до цього додати ще й секретні перемовини, які ідуть у Москві, то можна розуміти, куди нас веде Партія регіонів", - підкреслив нардеп.

Він не виключає, що подібні дії проти народних депутатів далеко не останні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якщо перевибори провести за мажоритаркою, олігархи можуть втратити контроль над політикою - ескперт

"Янукович чудово розуміє, що жодних перевиборів їм не треба. Тому вони зараз пробують робити те, що робили і в попередньому скликанні: купувати депутатів-тушок. Але зараз вони це ще й роблять через залякування депутатів, позбавленням їх депутатських повноважень: щоби всі були покірні, щоби всі розуміли, чим може закінчитися те, що ти проти цієї влади", - зауважив Соболєв.

Зараз ви читаєте новину «"Мета влада - дискредитація та знищення парламенту" - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути