Ексклюзиви
понеділок, 11 грудня 2023 11:08

Спецтема: Війна Росії проти України

Чехія закликала НАТО допомогти Україні

Чехія закликала НАТО допомогти Україні
Важливо підтримати Україну у її прагненні стати членом ЄС та НАТО. Фото: pixabay.com

Україна має отримати всю необхідну допомогу від партнерів і союзників.

Російська загроза існує не лише для України, а й для країн-членів НАТО, заявив голова Міністерства закордонних справ Чехії Ян Ліпавський, передає "РБК-Україна".

"Якщо подивитися на російську стратегію, то вона безперечно є такою. Вони мають плани створення величезних армій. Тож щодо цього Україна - лише один епізод у набагато ширшій схемі", - сказав він.

У цьому контексті будь-яка допомога Україні потрібна і має значення. Необхідно підтримати Україну у її прагненні стати членом ЄС та НАТО, адже українці борються за це щодня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бюджетна криза у Німеччині: міністр фінансів висловився про підтримку Києва

"Якщо ми зараз припинимо підтримку України і вона зазнає невдачі, ми як європейська спільнота, як трансатлантична спільнота, зіткнемося з РФ іще ближче. Тому нам потрібно допомогти Києву будь-яким можливим способом. Наше величезне завдання - відправити та забезпечити цю допомогу. І знову ж таки, навіть якби ми не відправляли її в Україну, за кілька років Росія вигадає щось нове, і це залишиться загрозою європейській безпеці. Тож нам потрібно зробити це зараз. Це на благо України, на наше благо. Це дуже велике завдання", - додав міністр.

Загроза зіткнення Росії з НАТО "ще ніколи не була такою реальною". Про це у Telegram написав заступник голови Радбезу РФ Дмитро Медведєв, вкотре пригрозивши початком Третьої світової.

Зараз ви читаєте новину «Чехія закликала НАТО допомогти Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути