субота, 15 травня 2021 20:23

Чого бракує Росії для повномасштабного вторгнення в Україну

Чого бракує Росії для повномасштабного вторгнення в Україну
Петро Бурковський розповів про можливість повномасштбаного вторгнення. Фото: Тарас Подолян

Аби розпочати повномасштабне вторгнення Росія, мабуть, очікує на внутрішньоукраїнську кризу, як і в 2014 році, міркує в інтерв'ю журналу "Країна політичний аналітик "Демініціатив" Петро Бурковський.

"Може бути зумовлена новою хвилею коронавірусу, чи політичною, коли, наприклад, оприлюднять якісь докази причетності керівництва держави до злочинів. Коли з'явилися докази, що Кучма причетний до вбивства Ґонґадзе, Україна різко пішла на зближення з Росією. У 2013 році, коли під час Майдану була зруйнована вертикаль правління силовими структурами, це сильно знизило опірність країни. Можуть спровокувати зіткнення між силовими структурами України. Наприклад, якщо міністр внутрішніх справ захоче залишитися на посаді після розвалу "справи Шеремета" чи спробує використати справу "вагнерівців" (довгопланована зірвана спецоперація США, України та Туреччини по затриманню бойовиків приватної компанії Вагнера, у наслідок імовірного витоку деталей операції до спецслужб Росії чи Білорусі із вищого оточення Президента України, нібито, зірвалася після доповіді в Офіс Президента України - ред.Gazeta.ua) , щоб усунути від влади президента України", - пояснив.

Атаки Росії можуть бути непрямі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленському порадили запросити Путіна на Афон

"Це вплив на критичну інфраструктуру або провокування стихійного лиха. Минулого року на північ від Києва горіли ліси і погіршилася екологічна ситуація. Можливо, застосують хімічну зброю. Росія показала що готова на це на прикладі того ж "Новачка". Ця речовина розроблена для вбивства тисяч. Можуть використати щось подібне і атакувати систему водопостачання або застосувати радіологічну зброю поблизу атомних електростанцій. Тоді заговорять про викид радіації і почнеться паніка. Росія може й заблокувати Чорне море, яким Україна експортує зерно та імпортує нафтопродукти. Використає свої регіони з нульовою протестною мобілізацією, як бази".

ПОВНЕ ІНТЕРВ'Ю ЧИТАЙТЕ У НАСТУПНОМУ НОМЕРІ ЖУРНАЛУ

США сподіваються, що Росія не піде на повномасштабний напад на Україну. Інакше РФ без наслідків не залишиться.

Зараз ви читаєте новину «Чого бракує Росії для повномасштабного вторгнення в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути