субота, 25 квітня 2020 14:41

Це - зміна курсу: Верланов назвав причини свого звільнення

Це - зміна курсу: Верланов назвав причини свого звільнення
Верланов вважає звільнення політичним рішенням. Фото: "Главком"

Сергій Верланов назвав своє звільнення з посади голови Державної податкової служби та звільнення голови Державної митної служби Максима Нефьодова політичним рішенням.

"Я вважаю, що це є зміною курсу. Рішення політичне. Ці рішення не мають ніякої підстави щодо ефективності", - сказав Верланов в ефірі "Свободи слова з Савіком Шустером".

Він не знає, хто саме ініціював його звільнення. Його самого не запросили на засідання Кабміну.

"У мене немає інформації, хто ініціював подання, тому що нас не кликали. Думаю, що ми піднімемо ці матеріали, вони будуть в пресі завтра-післязавтра", - додав Верланов.

З ним не проводили ніяких консультацій щодо звільнення.

"Міністр фінансів не проводив ніяких консультацій зі мною як з головою Державної податкової служби, до речі ми брали участь в конкурсі і у нас 5-річний контракт, хоча законодавство було змінено, але чисто по-людськи треба було поговорити з нами. Цього зроблено не було" , - говорить Верланов.

Він заявив, що зміна курсу відбувалася відразу після зустрічі президента Володимира Зеленського з представниками бізнесу в лютому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нефьодов прокоментував сюжет про українські респіратори в Іспанії

"Державна податкова служба вперше за 8 років в 2019 році виконала план, перші 6 місяців 2019 - було недовиконання, другі 6 місяців і останні 4 ми виконали і перевиконали план. Виконується вперше за 4 роки план по акцизах, по горілчаним виробам. Я думаю, що це все не подобається нашим політичним опонентам ", - повідомив Верланов.

24 квітня Верланов подав до Офісу генпрокурора заяву з проханням зареєструвати кримінальне провадження за фактом неправдивого повідомлення про злочин ексміністром фінансів Ігорем Уманським.

"Я думаю, що якраз за 6 місяців ми поставимо в цій ситуації точку", - сказав він.

Кабмін звільнив голову Державної податкової служби Сергія Верланова та голову Митної служби Максима Нефьодова. Відповідне рішення Кабінет міністрів ухвалив у п'ятницю, 24 квітня. Про це повідомив нардеп "Європейської солідарності" Олексій Гончаренко.

Зараз ви читаєте новину «Це - зміна курсу: Верланов назвав причини свого звільнення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути