середа, 27 червня 2012 15:19

"Це не та зустріч, на якій будуть домовлятись про конкретний результат" - політолог про приїзд Медведєва

"Це не та зустріч, на якій будуть домовлятись про конкретний результат" - політолог про приїзд Медведєва
Володимир Фесенко розповів, що саме будуть обговорювати Азаров і Медведєв. Фото: focus.ua

На зустрічі в рамках візиту прем'єр-міністра Росії Дмитра Медведєва до України будуть обговорювати не лише газові питання.

Про це в коментарі Gazeta.ua розповів керівник Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міллер: немає навіть попередніх домовленостей про зміну контрактів з Україною

"Це не тільки газова проблема — це один з міфів, що от тільки про газ говорять. У Росії є багато своїх інтересів і проблемних питань до України. В України є теж після газу багато тем для обговорення. Тому спектр достатньо широкий", - наголосив експерт.

Водночас, політолог додав, що зустріч двоє прем'єрів є важливою, проте не варто очікувати вже сьогодні підписання якихось важливих договорів.

"Це не та зустріч, на якій будуть домовлятися вже про конкретний результат. Не варто чекати рішень вже сьогодні. Головні цілі цієї зустрічі, по-перше: Медведєв приїжджає в Україну вперше в новій якості, як прем'єр-міністр. Йому треба встановити робочі контакти з українським прем'єром і обговорити широкий спектр порядку денного між нашими країнами, а також ті проблеми, які накопичились", - зазначив Фесенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медведєв їде в Україну говорити не про газ

Проте, політолог не сумнівається, що на сьогоднішніх переговорах обовязково буде підніматися "газова" тема, хоч навряд матиме якийсь результат.

"Росія до цього не готова, хоча можливо зараз в закритому режимі будуть нові пропозиції. Поки ж обидві сторони не готові до конкретного компромісу. У всякому разі, кроком до компромісу можуть бути певні пропозиції: або з нашої, або з російської сторони — нові пропозиції. Росіяни не приховують: ми чекаємо, що ж запропонує Україна", - додав він.

Фесенко вважає, що головною метою приїзду Медведєва до України — є підготовка договорів, які будуть підписувати пізніше вже президенти країн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров та Янукович перед Путіним, як кролики перед удавом – нардеп

"12 липня має відбутися засідання міждержавної комісії Україна-Росія і зустріч двох президентів. На таких зустрічах, як правило, і підписуються різні угоди, зокрема галузеві, але їх ще треба підготувати — визначити, по яких питаннях можна домовитися і в які моменти можна підписати. Зараз якраз два прем'єра зустрічаються головним чином для того, щоб узгодити по яким питання можна вийти на підписання документів. А далі вже робочі групи будуть відпрацьовувати ці питання, щоб завершити роботу до 12 липня", - наголосив політолог.

Водночас, відповідаючи на питання про те, що саме Україна може нового запропонувати Росії в обмін на дешевший газ, Фесенко зазначив: "Це питання відкрите. Бо традиційно ми пропонуємо домовитись по газотранспортному консорціуму. Думаю, що зараз цього вже замало для росіяни, бо вони вже і власні проекти реалізують. Тут скоріше за все доведеться шукати якусь нестандартну форму домовленості, яка виходить за суто газові питання".

Зараз ви читаєте новину «"Це не та зустріч, на якій будуть домовлятись про конкретний результат" - політолог про приїзд Медведєва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути