понеділок, 11 березня 2013 23:20

Частина бізнесу вбитого Щербаня відійшла Ахметову — Дедух

Частина бізнесу вбитого Щербаня відійшла Ахметову — Дедух
Фото: tvi.ua

Колишній бізнес-партнер вбитого Євгена Щербаня, голова ради засновників корпорації "АТОН" Юрій Дедух заявив, що після смерті народного депутата частина його активів дісталася Рінату Ахметову.

Про це він повідомив в ефірі ТВі.

"Сьогодні, аналізуючи, що відбувалось, стає ясно, що це була планомірна акція, яка починалась ще у період приходу до влади Лазаренка, коли особисто мене звинуватили в організації замаху на Павла Лазаренка", - зазначив Дедух.

За словами бізнесмена, це був перший удар, аби відсторонити його вбік від подальших справ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Тимошенко, Лазаренко, Кучма" — бізнес-партнер Щербаня назвав замовників вбивства нардепа

"Потім з поста губернатора Донецької області був знятий Володимир Щербань. І пішов накат, відвертий наїзд на увесь бізнес, яким керували Євген Щербань та я, - розповів Дедух. - За результатами моєї присутності у 1996-1997 роках більша частина активів із якихось причин була розподілена між учасниками. Зокрема, "Індустріальний союз Донбасу" незрозумілим чином опинився у руках деяких людей, компанія "Гефест", DCC і так далі".

Він зізнався, що спочатку сприймав цих людей як партнерів.

"Я вважав, що ці люди були партнерами Євгена Щербаня та моїми. Але після його смерті з'являлися якісь папери, якісь борги і доводилось приймати рішення по погашенню цих нібито заборгованостей. Частина активів були віддані на погашення певних сум: акції, підприємства", – пригадав Дедух.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До вбивства Щербаня причетний Ахметов - адвокат вбивці

Відповідаючи на питання про конкретних персоналій, він сказав: "Частина активів відійшла у структури, якими на сьогоднішній день керує Рінат Ахметов, частина пішла до Тарути, частина – до людей, які працювали з Євгеном Олександровичем із депутатського корпусу".

Зараз ви читаєте новину «Частина бізнесу вбитого Щербаня відійшла Ахметову — Дедух». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути