середа, 07 серпня 2013 11:51

"Царьов далі слів не піде, бо має бізнес на території Януковича, а не Володимира Володимировича", - експерт

"Царьов далі слів не піде, бо має бізнес на території Януковича, а не Володимира Володимировича", - експерт
Олег Царьов. Фото: ru.wikipedia.org

Нардеп-"регіонал" Олег Царьов - "біла ворона" у Партії регіонів, тому дозволяє собі "словесні провокації". Однак оскаржувати Угоду про асоціацію із ЄС ні він, ні інші "регіонали" не будуть, бо змушені підкорятися основній лінії партії.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Андрій Золотарьов.

"Олег Царьов - людина, яка має не лише потужні кулаки, але й свою особисту позицію у Партії регіонів. В її лавах він - "біла ворона". Завжди поводить себе відокремлено і самостійно. Гучні заяви робить не вперше. Хоча таке в "Регіонах" не прийнято. Там завжди дуже обережно підходять до підбору слів. Царьов досі живе в СРСР, цим і зумовлене його ставлення до Євросоюзу. Хоча ця заява Царьова швидше за все добре підготована і тільки скидається на імпровізацію", - вважає політолог.

Він розповідає, що існування усередині Партії регіонів, так званої, "партії Путіна" ні для кого не таємниця. Членом саме цього угрупування є Царьов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіонал" Царьов заявив, що асоціація з ЕС суперечить Конституції України

"Те, що в середині Партії регіонів є "партія Путіна" — секрет Полішинеля. Однак зараз, коли внутрішня протиріччя у Партії регіонів наростають як снігова лавина, навряд чи "путінці" підуть на відкритий конфлікт. Таке може статися, якщо щось не зростеться у Вільнюсі і Угоду не підпишуть. Саме тоді цю партію буде голосно чути. Тоді аргументи проти вступу до Євросоюзу активно висуватиме і прем'єр Микола Азаров, який також є прибічником Митного Союзу", - каже Золотарьов.

На його думку, Партія регіонів загалом позицію Царьова не підтримає. Зокрема, її розкритикують проєвропейськи настроєні "регіонали", як от Володимир Олійник та Ганна Герман. Золотарьов передбачає, що й сам Царьов далі слів не піде.

"Це - такий пробний крок, словесна провокація. Навряд чи Царьов подаватиме до суду, якщо не буде команди згори. Такими імпровізаціями він не займатиметься. Адже, як і кожна людина, яка має в Україні бізнес, ним не ризикуватиме. Підприємства Царьова розташовані в межах території, яку контролює Янукович, а не Володомир Володимирович. То ж, як би йому не хотілося, "регіонал" буде вимушений підкорятися партійній дисципліні та основній лінії Партії регіонів", - прогнозує Золотарьов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович сказав президенту Європарламенту, що робить усе необхідне для асоціації

Політолог наголошує: якими б не були думки різних членів Партії регіонів, усі дотримуватимуться того рішення щодо Євросоюзу, яке буде прийнято на горі.
"Там так заведено, на відміну від опозиції. Зараз ми бачимо заяви про європейський курс Партії регіонів. Що з цього вийде — інша справа. Але заява є, і Царьов буде змушений підкорятися цій позиції", - говорить він.

Нагадаємо, нардеп-"регіонал" Олег Царьов заявив, що Угода про асоціацію із ЄС суперечить Конституції України. Депутат опублікував відповідні правові висновки. Він також спрогнозував, що група депутатів Верховної Ради може зробити подання до Конституційного суду і добитися визнання Угоди неконституційною.

Зараз ви читаєте новину «"Царьов далі слів не піде, бо має бізнес на території Януковича, а не Володимира Володимировича", - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

45

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути