понеділок, 17 жовтня 2016 10:25

"Царевич у штанах" рекомендували призначити безстроково

"Царевич у штанах" рекомендували призначити безстроково
Фото: zib.com.ua

Суддю Голосіївського райсуду Києва Олександра Білика, який під час Революції гідності відбирав права в автомайданівців, рекомендували обрати безстроково.

Відповідне рішення 28 вересня ухвалила Вища кваліфікаційна комісія, пише адвокат Небесної сотні Роман Маселко.

"Це такий собі Царевич у штанах. У часи Майдану за поїздку до Межигір'я позбавив прав керування 9 осіб, серед яких були як активісти, так і випадкові люди. Усе за звичайним алгоритмом: жодних доказів провини водія, лише фальсифікований рапорт. І до цього ВККС пропускала на кваліфікаційному оцінюванні ряд сумнівних суддів. Але коли вони рекомендують Білика, який виніс не одне, не два, не три, а 9 рішень з очевидними ознаками неправосудності, то в мене не залишилося жодних ілюзій", – написав Маселко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Судді масово оскаржують звільнення

Він наголосив, що рішення ухвалили за 2 дні до запуску судової реформи. Саме ВККС буде відбирати нових суддів.

"Експерти запропонували такий інструмент - Громадська рада доброчесності. Але в законі її повноваження значно обрізали. Ситуацію можна виправити, якщо внести відповідні правки до законопроекту "Про Вищу раду правосуддя", який має розглядати ВРУ найближчим часом", – запропонував Маселко.

30 вересня набули чинності зміни до Конституції в частині правосуддя і нова редакція закону "Про судоустрій і статус суддів". Вони передбачають, що суддів можуть затримувати правоохоронці за підозрою у здійсненні тяжких або особливо тяжких злочинів.

Зараз ви читаєте новину «"Царевич у штанах" рекомендували призначити безстроково». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути