середа, 04 квітня 2018 11:30

Колишнього добровольця звинувачують у вбивствах правоохоронців на Майдані

Колишнього добровольця звинувачують у вбивствах правоохоронців на Майдані
"Я - майданівець. Поїхав гнати ворога з нашої території з перших днів. З одним автоматом і чотирма ріжками"

3 березня на митниці українсько-польського кордону "Шегині" затримали активіста Євромайдану Івана Бубенчика. Йому інкримінують убивства та поранення правоохоронців, а також незаконне поводження зі зброєю.

Якщо у Печерському суді провину активіста доведуть, то найвищою мірою покарання може стати довічне ув`язнення, пише insider.ua

Бубенчик розповідає, що на Майдан приїхав зі Львова разом із сином. Входив до 9-ї сотні самооборони. З початком війни на Донбасі та окупацією Криму пішов добровольцем в АТО. Відслужив у батальйоні "Дніпро-1". Згодом став командиром батальйону "Захід-2".

"Я - майданівець. Поїхав гнати ворога з нашої території з перших днів. З одним автоматом і чотирма ріжками", - говорить доброволець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справа Бубенчика: Парубій нагадав Луценку, хто головний

З 2014 до 2018 року він проходив по справі розстрілів на Майдані як свідок. Зараз прокуратура висунула Бубенчикові підозру у вбивствах "беркутівців" та просить суд арештувати активіста.

"Вони розглядають події ранку 20 січня на Майдані. Я вже неодноразово озвучував, що народ України хтось повинен захищати. Я те робив. Робив то вимушено, бо всі інші інструменти вони в нас забрали. Раніше мене розглядали як свідка по справі розстрілів Майдану. Чотири роки я ходив на допити, і ставилися до мене нормально. Сьогодні вони мене вже вбачають за звинуваченого", - розповідає Іван Бубенчик.

У прокуратурі стверджують, що від рук Бубенчика постраждали 2 силовиків. Одного убито, а інший був поранений. Слідчі по справі говорять про знайдену зброю, з якої стріляв Бубенчик у правоохоронців на Майдані.

"Коли я був на Донбасі 2014-2015 року, в мене теж була зброя, теж був ворог. Ніхто не хоче питати, що я там робив. Але вони чомусь кажуть сьогодні, що загинули якісь правоохоронці на Майдані. Але вони були проти мого народу. Відверто з насмішками розстрілювали людей із помпових рушниць. Це звичайна підміна понять", - говорить Бубенчик.

На сьогодні народний депутат Володимир Парасюк заявляє про намір взяти на поруки колишнього добровольця. В той же час, депутат заявив, що його можуть прив'язати до справи Бубенчика та оголосити підозру.

"Я це не один раз озвучував: хочуть звинуватити Парасюка. Вони хочуть сформувати якусь банду, когось підкупити, щоби дали неправдиві свідчення проти Володі. Є така інформація. Вони йдуть тим шляхом,"- сказав Іван Бубенчик.

Позафракційний нардеп Володимир Парасюк заявляє, що може бути позбавлений недоторканності і притягнутий до відповідальності у справі активіста Євромайдану Івана Бубенчика, якого підозрюють у вбивстві "беркутівців" 2014 року.

Зараз ви читаєте новину «Колишнього добровольця звинувачують у вбивствах правоохоронців на Майдані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути