вівторок, 15 травня 2012 15:57

"Бютівець" пропонує на всенародному референдумі висловити Януковичу недовіру

"Бютівець" пропонує на всенародному референдумі висловити Януковичу недовіру
Юрій Одарченко хоче спростити процедуру референдуму та імпічменту. Фото: gazetavv.com

Аби ухвалити закон про імпічмент президенту Віктору Януковичу, можна провести всенародний референдум.

Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловив народний депутат від "БЮТ-Батьківщина" Юрій Одарченко.

"В Україні сьогодні, на жаль, не існує закону, який би дозволив громадянам чітко, радикально впливати на політиків. Це стосується і президента, і депутатів, і міських голів. Очевидно, що такі закони треба приймати для того, щоб політики відчували відповідальність і свою залежність від простих громадян", - наголосив він.

Нардеп також нагадав, що з такими ініціативами Юлія Тимошенко також завжди виходила і на президентські вибори і референдум намагалися провести, але Віктор Ющенко свого часу не підтримав цю ідею.

"В умовах прийняття відповідного закону, потім проведення зібрань ініціативних груп і фіксації цього референдуму, впевнений, що громадяни це підтримують. Потрібна зараз політична воля і щоб Верховна Рада затвердила цей закон", - додав "бютівець".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Бажання Яценюка оголосити імпічмент Януковичу - перебільшений оптимізм" - експерт

Одарченко пояснив, що зараз проблема в тому, що питання про відкликання президента, або про проведення всенародного референдум підписується самою посадовою особою, проти якої цей референдум збирається.

"Це стосується і міських голів, і на вищому рівні - одне й те саме. Зараз є абсолютно чітке усвідомлення, що процедуру референдуму, можливості його проведення, потрібно спростити. Не так, щоб це підписував президент, добрий чи поганий, а так, щоб це рішення приймалося, наприклад при умові проведення зібрань певної кількості ініціативних груп", - наголосив він.

"Бютівець" додав: "Після того, як ці зібрання проведені, складені відповідні протоколи, можна проводити процедуру референдуму. Вже і в чинному законодавстві це є, просто його треба спростити в плані реалізації. Механізми там прописані".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якщо Янукович не боїться, то має сам ініціювати імпічмент - Яценюк

Відповідаючи на уточнююче запитання, чи зможе опозиція після виборів зібрати необхідну кількість голосів чи відповідних ініціативних груп, Одраченко наголосив, що це залежатиме від самої опозиції і від виборців.

Нагадаємо, що у суботу, 12 травня, на Форумі об'єднаної опозиції лідер "Фронту Змін" Арсеній Яценюк пообіцяв, що одразу після виборів опозиція ухвалить закон про імпічмент президенту Віктору Януковичу.

Зараз ви читаєте новину «"Бютівець" пропонує на всенародному референдумі висловити Януковичу недовіру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

55

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути