четвер, 19 січня 2012 12:22

"Бютівець" не виключає, що після реорганізації Мінфіну Хорошковський стане віце-прем'єром

"Бютівець" не виключає, що після реорганізації Мінфіну Хорошковський стане віце-прем'єром

Якщо міністерство фінансів об'єднають з митницею та податковою, то Хорошковський може стати віце-прем'єром.

Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловив народний депутат від "БЮТ-Батьківщини" Володимир Бондаренко.

Коментуючи думки деяких експертів про те, що мінстерство фінансів можуть реорганізувати і об'єднати з підконтрольними йому установами, нардеп сказав, що це цілком можливо.

"Централізація сьогодні під виглядом реформ адміністративного устрою країни іноді набуває гіпертрофованих форм у деяких галузях. Наприклад, міністерство житлово-комунального господарства, яке сьогодні об'єднане з регіональною політикою, — це та галузь, яка не розпочала елементарнних реформ і все більше об'єднується і плутаються з іншими напрямками", - вважає він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нове призначенння Хорошковського - це посилення впливу Фірташа - думка

Бондаренко наголосив, що влада пояснює такі дії економією державних коштів, хоча насправді, на думку "бютівця", зарплати державних чиновників не суттєві порівняно з деякими закупівлями, які проводила влада.

"Об'єднання можливе, але що це за конгломерат буде. Це ж треба і віце-прем'єр-міністра ставити, і його заступників, і групу, бо все таки це великі служби, які мали завершений цикл діяльності. Тоді наступна роль Хорошковського у цій грі може бути трошки іншою — віце-прем'єр-міністр з фінансів чи щось таке. Але мені не відомі ці плани", - висловив припущення народний депутат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хорошковський - це креатура газового лоббі, яке сидить на Банковій - "бютівець"

Бондаренко переконаний, що все рівно, хорошого для держави нічого не вийде, але "перестановки будуть створювати видимість пошуку оптимальних варіантів, які мають покращити ситуацію". Він наголосив, що таким чином час від часу під кадрову читску потраплятимуть різні люди, бо президенту треба пояснити свої провали, на кшталт: "були такі погані люди, тому нічого і не вийшло".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерти назвали чотирьох претендентів на місце очільника спецслужб

"Це чихарда буде безкінечною. І особливо будуть такі всплески під час великих політичних заходів типу виборчих кампаній: "Ми очистились, тепер у нас знову щось вийде. Тепер буде покращення уже сьогодні". Тепер уже завтра буде "сьогоднями", - наголосив "бютівець".

Зараз ви читаєте новину «"Бютівець" не виключає, що після реорганізації Мінфіну Хорошковський стане віце-прем'єром». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути