пʼятниця, 25 травня 2012 11:29

"Бютівець" попереджає: ухвалення "мовного" закону мирно не закінчиться

"Бютівець" попереджає: ухвалення "мовного" закону мирно не закінчиться
Михайло Косів: в Україні є ідеї, які здатні захищати кров'ю. Фото: www.lnu.edu.ua

Якщо "мовний" законопроект ухвалять, мирно для України це не закінчиться.

Таку думку в ефірі телеканалу ТВі висловив народний депутат від "БЮТ-Батьківщини" Михайло Косів.

"Воно так мирно шовковою Помаранчевою революцією на цей раз не закінчаться. В Україні є ідеї, які люди здатні захищати кров'ю. Це не політичний вислів. Влада зараз діє як бандити. Але вони поки що пускають кров із нас", - прокоментував він вчорашню бійку у парламенті.

"Бютівець" переконаний, що з ухваленням цього законопроекту держава розділиться на дві частини.

"Такі ідеї існують в Україні і їх висловлюють вже на дуже високому рівні. Давайте не будемо переконувати один одного. В Росії існує ідеологема, що Росія закінчується там, де закінчується російська мова. І коли цей закон буде прийнято, і коли по суті, коли російська мова стане другою державною мовою в Україні, то тоді є така програма створення "союза стран Русского мира",  ідеологом якої є патріарх Кирило. І таким чином саме існування значної частини території української держави буде поставлено під сумнів", - наголосив нардеп.

Косів додав: "Я не думаю, що вони всіх нас поглинуть, але значну частину Україну таки можуть поглинути. А це може не закінчитися так мирно. Це може закінчиться дуже серйозними і навіть кривавими сутичками".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Верховній Раді намагалися "знищити" мову та Батьківщину

Він також переконаний, що проблеми на ґрунті мови немає.

"Той проект, який пропонується, має чисто політичний характер. Він не сприяє тому, щоб забезпечити більший розвиток російської мови, бо їй нічогісінько не заважає розвиватися в Україні".

"Ми маємо звернутися до людей: "Люди, подумайте, що вам пропонують. Подумайте, чи вам хтось заважає виявляти себе. Подумайте добре, що це відбувається". Судячі із авторів цього проекту і з того, що вони робили до того і що вони взагалі роблять, це не є навіть ідея українського уряду. Це закинемо в Україну звідкись", - підсумував він.

Зараз ви читаєте новину «"Бютівець" попереджає: ухвалення "мовного" закону мирно не закінчиться». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути