Ексклюзиви
четвер, 08 вересня 2022 00:52

Спецтема: Війна Росії проти України

Бюджет наступного року буде бюджетом воюючої країни – Зеленський

Бюджет наступного року буде бюджетом воюючої країни – Зеленський
Зеленський пообіцяв, що сектор безпеки профінансують на рекордну суму. Фото: president.gov.ua

Державний бюджет на 2023 рік буде бюджетом воюючої з окупантами країни - максимум на оборону, мінімум на нецільові витрати.

Пріоритетними витратами на наступний рік будуть безпека та оборона, які вирішено профінансувати на рекордну суму - більше, ніж трильйон гривень, розповів президент України Володимир Зеленський у зверненні за підсумками 7 вересня.

Також Україна планує повністю забезпечити соціальні зобов'язання держави перед громадянами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В РНБО запитали, чому найбільший російський олігарх досі не під санкціями

"Зокрема, хочу, щоб мене почули українські пенсіонери - уряду поставлено завдання в наступному році, так само як і в цьому році, забезпечити індексацію пенсій", - зазначив президент.

Залишаються й економічні програми - кредитування "5-7-9", програми допомоги бізнесу на створення нових робочих місць і залучення співробітників. Для цілей відновлення України створюється спеціальний фонд; наповнювати його будуть за рахунок конфіскованих активів Росії.

При цьому всі некритичні витрати держави, які не допомагають обороні, соціальному забезпеченню та економічному розвитку, будуть скорочені. Зеленський зазначив, що очікує від чиновників пропозицій щодо максимального урізання всього непотрібного і не відповідає поточним потребам, і що проєкт держбюджету-2023 буде поданий до Верховної Ради вчасно.

З початку повномасштабної російської агресії проти України державний бюджет найбільше коштів отримав від західних партнерів. Саме західна допомога зараз є основною статтею наповнення скарбниці країни.

Якраз 7 вересня стало відомо, що макрофінансова допомога Європейського Союзу для України розблокована. Україна отримає від західних держав €8 млрд.

Зараз ви читаєте новину «Бюджет наступного року буде бюджетом воюючої країни – Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути