Ексклюзиви
пʼятниця, 27 лютого 2009 10:03

БЮТ знайшов спосіб насолити Кириленку

БЮТ знайшов спосіб насолити Кириленку
З різницею в один день на сайті Міністерства юстиції було зареєстровано дві громадські організації - "Громадський рух "За Україну", а також співзвучна їй Всеукраїнська громадська організація "За Українців". Група "нашоукраїнця" В"ячеслава Кириленка не виключає, що поява близнюка - диверсія.

Нагадаємо, "За Україну" створена однойменною депутатською групою, яку очолює "нашоукраїнець" В"ячеслав Кириленко. Про офіційну реєстрацію своєї організації підопічні Кириленка прийняли рішення на недавньому статутному з"їзді. У групу "За Україну" входять 18 депутатів з парламентського блоку НУНС, що протиставляють себе пробютівським "нашоукраїнцям", якими керує Микола Мартиненко.

Останній днями висловив публічні підозри, що "кириленківці" за вказівкою Президента Віктора Ющенка почали підготовку до дострокових парламентських виборів. У таборі "За Україну" цю інформацію спростували.

Як відзначив представник групи Кириленка Ярослав Кендзьор, громадська організація "За Україну" згодом могла б перетворитися на політичну силу.

Представники групи Кириленка не виключають, що поява співзвучного конкурента - Всеукраїнської громадської організації "За Українців" - може бути спрямована проти їх політичної організації.

Як повідомили в Мін"юсті, засновником "За Українців" виступив харків"янин Костянтин Харитонов. У 2006 році на виборах до парламенту він йшов 80-м за списком Партії патріотичних сил України. Цю силу тоді очолював нинішній лідер фракції БЮТ в Київраді Олександр Зінченко.

Як відзначає Дело, саме БЮТ у групі Кириленка негласно підозрюють у створенні цього клону.

За матеріалом: Дело.
Зараз ви читаєте новину «БЮТ знайшов спосіб насолити Кириленку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути