вівторок, 27 жовтня 2009 21:45

БЮТ запідозрив Росію у підготовці замаху на лідера Меджлісу

БЮТ запідозрив Росію у підготовці замаху на лідера Меджлісу

У Блоці Юлії Тимошенко відкидають звинувачення у тому, що загострення екстремістських настроїв у Криму пов"язане з намаганням прем"єр-міністра Юлії Тимошенко підняти собі рейтинг. Таким чином вона нібито показує боротьбу з тероризмом.

Про це у вівторок ввечері в ефірі Шустер Live заявив народний депутат від БЮТ Ігор Гринів.

"Я не можу вловити ніяку логіку, яким чином все, що відбувається у Криму, трансформувати у рейтинги. У штабі Тимошенко нема такого рівня політтехнологів, які б змогли з терактів і арештів зробити таке", - сказав нардеп.

Гринів назвав другу ситуацію, про яку вже почали всі говорити, - вплив Росії.

"Дестабілізація у Криму - це один зі сценаріїв втручання Росії у внутрішні справи в Україні. Я б дуже уважно слідкував за подіями у Криму з точки зору російського фактору", - зауважив "бютівець".

Гринів натякнув, що спалах конфлікту у Криму може бути пов"язаний з протистоянням на Кавказі.

"Я не звинувачую Росію, але мене насторожує те, що дестабілізація ситуації в Криму є одним з тих сценаріїв, який більшість політологів останнім часом називають певною грою Росії. Все це після так званих абхазьких подій. В Грузії почав дуже часто звучати Крим", - підкреслив депутат.

Він також додав, що рейтинг був би занадто ризикованою грою будь-якої команди, якби це була гра на президентських рейтингах.

Як відомо, міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявив, що на лідера Меджлісу кримських татар Мустафу Джемілєва готувався замах. Глава МВС вважає, що Меджліс є "серйозною загрозою" для екстремістів з "Ат-Такфір валь-Хіджра", оскільки "підтримує традиційний іслам" і критикує діяльність радикальних рухів.

У свою чергу Джемілєв повідомив, що за підготовкою замаху на нього стоять проросійські сили.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «БЮТ запідозрив Росію у підготовці замаху на лідера Меджлісу ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути