вівторок, 11 січня 2011 12:24

БЮТ закликав владу відмовитись від інквізиції

БЮТ закликав владу відмовитись від інквізиції

Керівник фракції БЮТ у Верховній Раді Іван Кириленко заявив, що в Україні "ще не пізно зупинити машину божевілля політичної інквізиції". З парламентської трибуни він закликав владу "схаменутися" і не повторювати події 37-го року.

Зокрема, як повідомляє прес-служба БЮТ, під час свого виступу Кириленко запитав у народних депутатів: "То ж невже справдяться деякі прогнози, що віщують нам 2011 аналогом 37-го року минулого століття? Тоді, до речі, теж була 20-та річниця, але в пам'яті поколінь – величезні втрати еліти, інтелігенції, культурного генофонду".

Водночас, на його переконання, репресії не можуть бути ні метою, ні засобом стабільності в державі, що проголосила пріоритетом європейський вибір. Політик нагадав, що минулий рік депутати фракції БЮТ внесли до парламенту понад сто законопроектів. "Результат – майже нульовий! Як і не врахована жодна принципова поправка до Податкового, Судового, Бюджетного і багатьох інших законів", - поскаржився партієць.

Кириленко закликав парламентаріїв "перш ніж голосувати, десять разів подумати". "А чи такою суспільство хоче бачити пенсійну реформу?! Адже крім суттєвого збільшення пенсійного віку, аж за межі тривалості життя, більше нічого ж і не пропонується", - уточнив політик.

"Не робіть цієї дурниці! Не налаштовуйте проти себе мільйони людей. Високі пенсії, стабільний пенсійний фонд – це перш за все суттєве підвищення заробітних плат на виробництві, нові робочі місця, модернізовані підприємства, енергоощадливі технології – це ваші слова з цієї трибуни ще рік тому", - нагадав БЮТівець.

"Кілька років тому наш північний сусіда з величезним патріотичним розмахом  святкував один зі своїх ювілеїв. Це був гімн, апофеоз їхній мові, культурі, традиціям. Видатки на такі речі не рахували! Це у них не прийнято! А в вашому бюджеті 2011 є 20-та річниця незалежності?!" - резюмував Кириленко.

Нагадаємо, БЮТ вимагав у вівторок заслухати в парламенті керівництво Генпрокуратури та Уповноваженого ВР з прав людини зі спецдоповіддю з приводу політичних репресій в Україні.

Зараз ви читаєте новину «БЮТ закликав владу відмовитись від інквізиції ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

36

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути