Ексклюзиви
вівторок, 01 вересня 2009 08:05

БЮТ за зняття недоторканності з президента і суддів

БЮТ за зняття недоторканності з президента і суддів

БЮТ підтримає пропозицію Партії регіонів про скасування недоторканості депутатів, президента і суддів одночасно.

Про це заявив віце-спікер Микола Томенко (БЮТ) в ефірі 5 каналу.

"Ми за ліквідацію депутатської недоторканості. Партія регіонів хоче одночасно запустити історію з недоторканістю президента і суддів. Ми готові їх підтримати, щоб виконати свої зобов"язання у частині депутатської недоторканості", - зазначив він.

"Ми проголосуємо ще один законопроект, щоб не був заморожений процес зняття депутатської недоторканості", - заявив віце-спікер.

Томенко наголосив, що парламент може проголосувати у вівторок за направлення такого проекту змін до Конституції у Конституційний Суд.

"Президента це стосуватиметься меншою мірою, але значною мірою, а суддів повністю буде стосуватися. Це, наприклад, буде означати, що не треба щодо судді звертатися у Верховну Раду. Можна відкрити справу, за певних обставин, проти нього", - заявив він.

Крім того, Томенко вважає, що депутати, які заявили про намір балотуватися на посаду президента, також мають працювати у парламенті.

"Один кандидат у президенти під час засідання Верховної Ради поїхав кудись і сказав, що парламент погано працює. Як погано працює – пишіть заяву, виходьте з Верховної Ради і агітуйте", - сказав він.

Українська правда

Зараз ви читаєте новину «БЮТ за зняття недоторканності з президента і суддів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути