середа, 06 червня 2012 12:51

БЮТ вимагає негайного проведення сесії Київради

БЮТ вимагає негайного проведення сесії Київради
Меліхова: Для нас же, киян, Київ важливіший ніж Євро Фото: segodnya.ua

Фракція "БЮТ-Батьківщина" у Київраді вимагає негайно провести сесію Київради, на якій депутати мають звернутися до Верховної Ради України щодо призначення виборів Київського міського голови. Бо найближчу чергову сесію Київради планують провести аж через півтора місяці - 12 липня 2012 року.

Про це Gazeta.ua повідомила голова фракції "БЮТ-Батьківщина" Тетяна Меліхова.

"Заява про складення повноважень Київського міського голови Леоніда Черновецького потребує негайного розгляду Київрадою та призначення виборів мера. Але влада і не думає робити це, пояснюючи розрив у сесіях проведенням у Києві футбольного чемпіонату "Євро-2012". Для нас же, киян, Київ важливіший ніж Євро – столиця потребує нового обраного киянами мера", - наголосила Тетяна Меліхова.

Депутатка нагадала, що повноваження київського міського голови достроково припиняються у день прийняття на пленарному засіданні Київради рішення, яким зазначений факт береться до відома. "Як і передбачалось, влада будь-якими способами намагатиметься відтягнути час виборів, адже їй набагато простіше керувати призначеним і слухняним Олександром Поповим та Галиною Герегою, ніж обраним киянами новим мером", - заявила Меліхова.

Фракція партії Віталія Кличка "УДАР" підтримує ініціативу БЮТу, заявила депутат партії Віталія Кличка "УДАР" Наталія Новак. Вона зауважила, що засідання навряд чи проведуть, бо для цього їм не вистачає голосів. Позачергове засідання скликається за вимогою 1/3 депутатів Київради. А "БЮТ-Батьківщина" разом із "УДАРом" нараховує лиш 23 депутати зі 120-ти.

Наталія Новак зауважила, що збиратися, аби розглянути заяву мера Леоніда Черновецького не обов'язково. Верховна Рада мала б самостійно проголосувати дату виборів, бо повноваження чинного міського голови давно збігли. "Конституція передбачає, що мер може знаходитись на своїй посаді чотири роки. Вже всі терміни пропущені. Бездіяльність настала ще з квітня. Не обов'язково секретарю звертатись до Верховної Ради. Наша вища влада просто грається з киянами, - сказала Новак.

Вона зауважила, що законом чітко не виписано, що секретар Київради може виконувати обов'язки мера, коли стікають його повноваження. "Навіть без заяви, 3 червня повноваження Черновецького вже стекли. Тому підписи Гереги будуть під питанням. Легітимність всіх подальших сесій ставиться під сумнів", - наголосила Наталія Новак.

Повноваження київського міського голови достроково припиняються у день прийняття на пленарному засіданні Київради рішення, яким зазначений факт береться до відома, повідомляє прес-служба Київради. "Частиною другою статті 42 закону про місцеве самоврядування передбачено, що заступник міського голови – секретар Київради тимчасово здійснює повноваження міського голови у разі звільнення голови з посади у зв'язку з достроковим припиненням його повноважень", - йдеться у повідомленні.

Зараз ви читаєте новину «БЮТ вимагає негайного проведення сесії Київради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути