пʼятниця, 26 червня 2009 16:22

БЮТ піде на поступки "Регіонам" в обмін на кадрові зміни в уряді?

БЮТ піде на поступки "Регіонам" в обмін на кадрові зміни в уряді?

Фракція Блоку Юлії Тимошенко у Верховній Раді виступає за розгляд парламентом у другому читанні законопроекту, що передбачає підвищення прожиткового мінімуму до кінця її 4-ої сесії 10 липня.

Про це журналістам сказав голова фракції БЮТ Іван Кириленко.

"Цей закон пройшов перше читання і він, безумовно, повинен пройти друге читання на цій сесії, тому що це впливає і на бюджет цього року, і, звичайно, ці соціальні стандарти впливають на бюджет наступного року", - сказав він.

При цьому Кириленко підкреслив, що якщо парламентом буде розглянутий і прийнятий відповідний закон, то у фракції Партії регіонів не буде приводу блокувати кадрові зміни в Кабінеті Міністрів.

"Ми якщо голосуємо це, то в опонентів не буде потім приводу для блокування (кадрових змін в уряді)", - вважає він.

Кириленко нагадав, що наступного тижня, 30 червня - 3 липня, парламент працюватиме в комітетах і фракціях, і за цей час можна буде погодити з Кабінетом Міністрів питання, що стосуються перспектив прийняття парламентом закону про підвищення прожиткового мінімуму.

Крім того, він спрогнозував, що наступного пленарного тижня 7-10 липня парламент розгляне кадрові зміни в Кабміні.

Кириленко повідомив, що кандидатури на посади в уряді погоджені з фракціями коаліції і не мають партійного принципу.

Голова фракції БЮТ підкреслив, що в парламенті у п"ятницю було 226 голосів для призначення кандидатур на вакантні посади в уряді.

Нагадаємо, фракція Партії регіонів у Верховній Раді має намір продовжувати на наступному пленарному тижні 7-10 липня наполягати на підвищенні парламентом рівня прожиткового мінімуму і мінімальної заробітної плати.

25 червня Рада прийняла за основу законопроект про підвищення прожиткового мінімуму для основних соціальних і демографічних груп населення з нинішніх 626 гривень/місяць до 808 гривень/місяць (на 182 гривні) з 1 липня і до 848 гривень/місяць (на 222 гривни) - з 1 жовтня.

Прем"єр-міністр Юлія Тимошенко назвала популістським цей законопроект.

ProUA
Зараз ви читаєте новину «БЮТ піде на поступки "Регіонам" в обмін на кадрові зміни в уряді?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути