середа, 19 травня 2010 12:47

БЮТ просить розібратися з "регіоналом" на прізвисько "Картавий"

БЮТ просить розібратися з "регіоналом" на прізвисько "Картавий"
Народний депутат від фракції БЮТ Юрій Одарченко звернувся в Службу безпеки України і Генеральну прокуратуру з вимогою порушити кримінальну справу проти народного депутата, члена фракції Партії регіонів Василя Стельмашенко.

Про це він сказав, виступаючи з парламентської трибуни в середу.

"Сьогодні відбувається відкрите залякування опозиції", - сказав він, відзначивши, що проти депутатів-опозиціонерів відкриваються кримінальні справи.

Крім того, залякуються і переслідуються і родичі депутатів опозиції.

"Але це одна сторона медалі. А я хочу звернутися і до іншої сторони: до керівництва Партії регіонів відносно одного з активних учасників цих подій народного депутата від Партії регіонів Стельмашенка Василя Петровича.

Для більшості народних депутатів і значної частини України діяльність Стельмашенка до депутатства достатньо відома. Щоб переконатися в цьому, досить проглянути відомі інтернет-сайти", - повідомив він.

За словами Одарченка, правоохоронні органи займаються Стельмашенком з 1983 року, коли він став фігурантом порушеної кримінальної справи за статтею "шахрайство".

"Подальші роки були особливо плідними для збагачення кримінальної біографії шановного нині народного депутата від Партії регіонів, відомого в українському і російському злочинному світі під прізвиськом "Картавий", - додав він.

За словами депутата, Стельмашенко, зокрема, входив в одне з найвпливовіших організованих злочинних угрупувань донецького регіону - братів Кушнір, яка, за словами Одарченка, була причетна до вбивства Вадима Гетьмана, Євгена Щербаня і колишнього президента футбольного Шахтар Ахата Брагіна, відомого як Алік Грек.

"Шановні друзі, навіщо Партії регіонів необхідно мати в своїх лавах таких депутатів, як Стельмашенко? Зрозуміло, не для того, щоб ухвалювати чесні і справедливі закони", - сказав Одарченко.

Він підкреслив, що під час засідання парламенту 27 квітня, коли в сесійній залі проходили бійки між парламентарями, "від Стельмашенка дісталося багатьом народним депутатам".

Зокрема, депутат фракції "Наша Україна - Народна самооборона" Олесь Доній після нанесення йому побоїв опинився у лікарні і дотепер там перебуває.

"Сьогодні я звернувся в СБУ, Генпрокуратуру про притягання цього депутата до відповідальності", - сказав Одарченко.

Він також додав, що правоохоронні органи не виявляють оперативності у розслідуванню цієї справи і це питання не розслідується.

Інтерфакс
Зараз ви читаєте новину «БЮТ просить розібратися з "регіоналом" на прізвисько "Картавий"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

39

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути