Ексклюзиви
вівторок, 23 грудня 2008 12:21

БЮТ і "Регіони" відправлять Ющенка на дострокові вибори

БЮТ і "Регіони" відправлять Ющенка на дострокові вибори
Дострокові вибори можуть знову опинитися на порядку денному – причому цього разу мова ітиме не тільки про вибори парламенту, але й президента.

Як пише газета "Сегодня" у вівторок, на останньому пункті вже зійшлися Партія Регіонів і БЮТ.

"Чотири роки його президентства показали, що Ющенко не здатен спрацюватися з будь-яким головою Кабміну", - каже депутат від БЮТ Сергій Соболєв. Тієї ж точки зору, за інформацією газети, дотримується і більшість регіоналів.

За словами Соболєва, бютівці висувають президенту ультиматум: президент має погодитися внести подання на відставку голови Національного банку Володимира Стельмаха – у противному випадку, потрібно терміново оголошувати дострокові вибори президента якнайшвидше, у березні.

При цьому БЮТ як і раніше проти дострокових парламентських виборів. "Якщо президентські проходили чотири роки тому і вже не відображують волю виборця, то парламентські – усього рік тому, і опитування показують, що суттєвих змін не відбудеться", - пояснює Соболєв. Утім, за іншою версією, БЮТ просто боїться, що в новій Верховній Раді швидко утвориться антитимошенківська більшість.

"Регіони" же вустами Віктор Януковича оголосили свою вимогу: одночасно провести навесні президентські і парламентські вибори.

Як пише газета, "по суті, регіонали і БЮТ можуть прийти і до широкого компромісу".

"Наші інтереси з БЮТ співпадуть, якщо вони погодяться на подвійні вибори десь у травні або червні", - говорить "регіонал" Володимир Сівкович. На питання, як провести вибори одночасно, якщо це заборонено законом, Сівкович відповів:

"Ющенка обирали у третьому турі, не передбаченому жодними законами. Ось і тепер має бути ухвалене політичне рішення. Одні президентські вибори проблему не вирішать".

Питання про дострокові вибори не можна вирішити без згоди президента і її також домагатимуться по-різному, пише газета.

За її даними, крім наміру Тимошенко розслідувати "президентський слід" у фінансових махінаціях Нацбанку, у неї є і "інший компромат" на Ющенка.

За словами Сівковича, "у лютому-березні ситуація буде такою, що в Ющенка залишиться два виходи – або ввести пряме президентське правління, або погодитися на вибори".

Раніше Янукович заявив про "100 днів", після яких виведе людей на вулицю, у чому ПР мають допомогти профспілки.

Крім того, Олександр Єфремов заявив, що у Верховну Раду повторно внесено закон про спеціальні і слідчі комісії, який дає парламенту право почати процедуру імпічменту президента. У вересні його прийняли ПР і БЮТ, але в жовтні стараннями БЮТ і "НУ-НС" провалили. Зараз 300 голосів за нього – знову реальність.

Зараз ви читаєте новину «БЮТ і "Регіони" відправлять Ющенка на дострокові вибори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути