субота, 22 листопада 2008 13:36

Буш і Обама дружно надіслали Ющенку листи про Голодомор

Президент США Джордж Буш шанує пам"ять українців, які загинули від голоду 1932-33 років, навмисно викликаного сталінським режимом.

"Понад сім десятків років тому мільйони безневинних українців були знищені голодом, коли сталінський режим навмисно спричинив руйнівний голод", - йдеться в посланні Буша до українського народу.

"З цієї нагоди я приєднуюся до моїх американських співвітчизників в поминанні цього злочину проти людства", - відзначив Буш.

"Сьогодні, вільний народ України робить свій внесок в просування свободи в світі. Сполучені Штати пишаються тим, що можуть звати Україну своїм другом, і ми продовжимо підтримувати солідарність з її народом", - додав американський президент.

До Ющенка також надійшли листи від новообраного президента США Барака Обами та Вселенського патріарха Варфоломія I. У листах висловлена солідарність з українським народом, який згадує про жертви Великого Голоду.

Також до українського народу з висловленням солідарності звертаються керівники багатьох країн світу.

Зокрема надійшли звернення від президента Ірландії, Лівану, Парагвая, Фінляндії, Чеської Республіки, Швейцарії, віце-президента Аргентинської Республіки, прем"єр-міністра Іспанії, міністра закордонних справ Австрії, державного секретаря із закордонних справ Співдружності Великої Британії, повідомляє Сегодня.

Зараз ви читаєте новину «Буш і Обама дружно надіслали Ющенку листи про Голодомор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути