вівторок, 20 серпня 2013 10:44

Було замовлення зверху на агресивну поведінку "Беркуту" — експерт

Було замовлення зверху на агресивну поведінку "Беркуту" — експерт
Фото: Gazeta.ua

Бійки між правоохоронцями та опозиціонерами не призведуть до соціального вибуху в країні.

Так Gazeta.ua політолог Олександр Палій прокоментував заяву Арсенія Яценюка про те, що опозиція чинитиме силовий опір у разі незаконного скликання засідання Київради.

"Але Україна потребує не соціального вибуху як такого. Нехай когось із можновладців спіймають, зроблять йому щось погане, розкуркулять. Але не в цьому полягає сенс політичної діяльності. Потрібно зробити, аби країна стала нормальною. Для цього не завжди потрібні фізичні дії. Хоча іноді без них ніяк", - зазначив він.

За словами експерта, влада та опозиція змагаються у примітивних речах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутату Київради Олександру Пабату погіршало

"Будь-яка активність опозиції — це добре. Але можна було придумати щось креативніше. Необхідно демонструвати власну серйозність. Не можна займатися акціями суто для телекартинки. Аби перехопити легітимність влади, опозиція має стати відповідальнішою та надійнішою для суспільства", - зауважив Палій.

"Після дискредитації правоохоронних органів у Врадіївці влада хоче показати силу, що вона є потужною, нічого не боїться і буде припиняти всіляку дестабілізацію. Вчора було замовлення на агресивну поведінку "Беркуту". Воно надходило зверху, принаймні по міністерській лінії. Коли у суспільстві немає нормальної довіри до влади, вона починає гратися у такі речі. Але народ вона не залякає. Наймудріше, що вона могла зробити — повернутися у легітимне русло", - пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лікарям і вчителям Києва набавили майже 200 млн грн — "регіонал"

"Якби зараз були проголошені хоча б вибори мера Києва, опозиція хоча б могла брати в них участь, а не залазити у вікна Київради. Бачимо приклад того, яка недалекоглядна політика влади. Вона ще більше підриває свою легітимність. Все це ні до чого хорошого не призведе, якщо влада не усвідомить, що їй треба змінювати поведінку", - наголосив політолог.

Зараз ви читаєте новину «Було замовлення зверху на агресивну поведінку "Беркуту" — експерт ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

50

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути