Ексклюзиви
вівторок, 31 липня 2012 19:11

Майбутній парламент буде перенасичений "політичними поліцаями" - Бала

Майбутній парламент буде перенасичений "політичними поліцаями" - Бала
За словами Бали, серед "тушок" зараз наврядчи можна когось знайти в прохідному списку правлячої партії. Фото: ukr.obozrevatel.com

У новому складі Верховної Ради буде дуже багато "політичних поліцаїв" - людей, які відмовилися від власних переконань задля збереження прописки в парламенті.

Про це заявив у коментарі Gazeta.ua політолог, директор Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала.

"Коли люди виступають, розповідають щось одне, а потім в один момент виявляється, що вони вже в списку "Регіонів", то задля цього можна було й за "мовний" закон проголосувати, - говорить він. - Наприклад, візьмемо членів фракції Народної партії, які після того голосування відмовлялися від коментарів, а зараз ми вже бачимо їх у прохідній частині Партії регіонів".

За словами Бали, "політичні поліцаї" - це не ті, які просто з однієї фракції перебігли в іншу, а ті, що позиціонували себе в одній частині, а потім виявилося, що насправді все навпаки".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Литвин буде старостою "політичних поліцаїв" у майбутній ВР - політолог

"Зокрема такі депутати врахували, що абсолютно не користуються підтримкою серед громадян України, тому пішли до тих, хто зараз при владі й хто нині дасть їм можливість продовжити своє політичне життя", - пояснив політолог.

"Тушки" - це зрадники. Вони, до речі, теж можуть працювати й допомагати "поліцаям". Суттєва різниця між ними полягає в тому, що "поліцаїв" беруть до себе й далі в партію. Вони ще пригодяться, їм можна буде ще доручити деякі цікаві справи. А зрадники - є зрадники. Серед "тушок" зараз наврядчи можна когось знайти в прохідному списку правлячої партії", - додав Бала.

Він також спрогнозував, що кількість "поліцаїв" у майбутньому парламенті може бути настільки великою, що "говорити про якесь представництво в Верховній Раді народу не доводиться".

"Адже це люди, які, аби продовжити своє політичне життя, йдуть на вчинки, які протирічать їхнім заявам. І дуже шкода, що в нас, можливо, буде такий парламент. Зокрема, що в ньому буде значна частина таких "поліцаїв", які, м'яко кажучи, не думатимуть ні про громадян України, ні про державу, а тільки про те, як їм вижити", - підкреслив політолог.

Зараз ви читаєте новину «Майбутній парламент буде перенасичений "політичними поліцаями" - Бала». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути