субота, 19 липня 2014 17:07

"Буде боягузтвом не надати українцям зброї, якої вони потребують" - МакКейн

"Буде боягузтвом не надати українцям зброї, якої вони потребують" - МакКейн
Джон МакКейн. Фото: joinfo.ua

Відповідальність за збитий лайнер Малайзійських авіаліній лежить на президенті РФ Володимирі Путіні, який підтримує сепаратистів на сході України.

Про це в ефірі телеканалу NBC заявив американський сенатор Джон МакКейн. Політик закликав в жодному разі не повторювати перезавантажень відносин із Москвою та запропонував Вашингтону план щодо роботи з Кремлем.

По-перше, на думку МакКейна, треба засудити особисто Путіна за трагедію, адже, на його думку, сепаратистів озброює керована ним Росія. По-друге, каже політик, необхідно запровадити найжорсткіші санкції стосовно Москви і заохотити Європу вчинити так само.

По-третє, НАТО має перебазуватися для кращого захисту Балтії та союзників блоку на кордоні з Росією.

І, насамкінець, США варто почати постачання зброї українському уряду для кращої боротьби проти проросійських терористів.

"Ми відмовилися надати українцям зброю для власного захисту, водночас Володимир Путін постачає проросійським сепаратистам і росіянам, що одне і те ж, безліч зброї. Тому ті і здатні утримувати територію. Гадаю, буде боягузтвом з нашого боку не надати українцям зброї, якої вони потребують для захисту від вторгнення на їхню територію", - переконує Джон МакКейн.

Нагадаємо, літак Boeing 777 авіакомпанії Malaysia Airlines був збитий проросійськими бойовиками ввечері 17 липня. На його борту перебували 283 пасажири і 15 членів екіпажу. У результаті авіакатастрофи всі загинули.

Представник МВС України заявив, що пасажирський літак був збитий терористами з зенітно-ракетного комплексу "Бук". Таку зброю бойовики Донбасу могли отримати з Росії.

Зараз ви читаєте новину «"Буде боягузтвом не надати українцям зброї, якої вони потребують" - МакКейн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути