неділя, 26 серпня 2012 09:45

"Буде велике соціальне розчарування у політиці Януковича"

"Буде велике соціальне розчарування у політиці Януковича"
Влада не зможе підіймати соціальні стандарти, а змушена буде підвищувати тарифи, наголошує Володимир Дубровський Фото: radiosvoboda.org

Україна дуже вразлива, бо основа її економіки – це експорт продуктів металургії. Таку думку у новому номері журналу "Країна" висловив економічний експерт, старший економіст Центру соціально-економічних досліджень "САSE-Україна" Володимир Дубровський.

"Малий і середній бізнес дуже погано розвинуті. А "Регіони" продовжили ставити на старі галузі, нічого не змінивши. Потрібно було сприяти бізнес-клімату, інвестиціям, спрощувати оподаткування, розгалужувати економіку. Вони зробили все навпаки – законсервували великий бізнес. І він, справді, дуже успішно розвивається. Але все це не допоможе. Бо світовий ринок металургії падає, ми скоро не матимемо куди її збувати. А ціни на газ зростають", - наголосив він.

За словами експерта, до виборів, до кінця 2012-го цієї кризи ще не буде видно.

"Великого падіння ВВП не буде. Але влада не зможе підіймати соціальні стандарти, а змушена буде підвищувати тарифи. Бо не буде резерву. Дуже добре, якщо цей рік закінчимо з нульовими темпами зростання. 2013-го і 2014-го на нас очікує мінусове зростання. Буде велике соціальне розчарування у політиці Януковича", - підкреслив Дубровський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Власенко розповів, як Янукович наздогнав Лукашенка

25 серпня 2012 року президентський термін Віктора Януковича долає екватор. Думки інших експертів про те, якою буде його друга половина, читайте у журналі "Країна" № 32 (135) за 23 серпня 2012 року.

Зараз ви читаєте новину «"Буде велике соціальне розчарування у політиці Януковича"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

103

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути