середа, 17 травня 2023 11:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Буданов каже, що з його резонансної цитати вирізали важливе уточнення

Буданов каже, що з його резонансної цитати вирізали важливе уточнення
Голова ГУР Кирило Буданов пояснив свої слова про "вбивати росіян у будь-якій точці світу". Фото: facebook.com/DefenceIntelligenceofUkraine

Керівник Головного управління воєнної розвідки Кирило Буданов під фразою про вбивства росіян "у будь-якій точці світу" мав на увазі ліквідацію саме воєнних злочинців.

Утім, цитату журналісти навели не повну, видаливши вказане уточнення. Це Буданов пояснив в інтерв'ю блогеру Сергію Іванову.

"Це порізана версія (цитати.– Gazeta.ua). З неї вирізали найголовніше: росіян, які є воєнними злочинцями, вчинили злочини проти людяності, кримінальні злочини на кшталт групових зґвалтувань, зґвалтувань неповнолітніх, вбивств... Це про них йшлося", – сказав Буданов.

Водночас розвідник не приховує, що росіяни йому не подобаються. Попри це, він "не має нічого особистого" проти них. Але нагадує, що серед громадян РФ є воєнні злочинці.

"Є доведені факти. Людина є злочинцем. Вона має бути покарана", – додав Буданов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Зможемо створити свій Моссад. Але потрібна політична воля" – Олександр Скіпальський

Він заявив, що розвідка співпрацює з росіянами, які проти війни і "готові до видозміни Росії".

"Але отакі відверті покидьки... Це абсолютна правда, ще раз вам це підтверджую, я не боюся своїх слів: такі випадки були і будуть продовжуватися. У будь-якій країні світу ці люди зрештою понесуть заслужену кару. Заслуженою карою за такі діяння може бути виключно їх ліквідація. Нічого іншого я не розглядаю. Це моя особиста думка. Я її дотримуюсь і буду втілювати у життя", – пояснив розвідник.

Раніше в інтерв'ю Yahoo News Кирило Буданов прокоментував можливу причетність української сторони до вбивства росіянки-пропагандистки Дар'ї Дугіної: "Все, що я прокоментую, це те, що ми вбивали росіян та будемо вбивати росіян у будь-якій точці світу до повної перемоги України".

У Державному департаменті Сполучених Штатів Америки на це заявили, що не схвалюють напади на цивільних.

Зараз ви читаєте новину «Буданов каже, що з його резонансної цитати вирізали важливе уточнення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути