понеділок, 04 березня 2013 12:45

"Будь-який союз — це втрата суверенітету" - Видрін

"Будь-який союз — це втрата суверенітету" - Видрін
Дмитро Видрін. Фото: elektorat.te.ua

Митний союз — це намагання зберегти залишки пострадянського промислового комплексу, що був розділений між різними, уже незалежними, країнами. Таку думку висловив у коментарі для Gazeta.ua політолог Дмитро Видрін.

"Також це намагання залишити цілісним авіаційний, космічний, радіотехнічний, інфраструктурний, суднобудівельний комплекси та інші. Тому, перш за все, Митний союз — це спроба відтворити чи створити на якійсь новопідставі той комплекс промисловості, який існував колись", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович і Путін обговорять питання ціни та обсяг закуповуваного Україною газу - Кремль

Також Видрін стверджує, що будь-який союз — це втрата суверенітету.

"Якщо ми вступаємо у будь-який союз, то ми завжди закладаємо частину суверенітету, - стверджує. - Тому питання лише у тому, яку частину нашого суверенітету ми закладаємо. Я вважаю, що Митний союз пропонує досить великі відсотки прибутку, але він не дає гарантії, що частина того суверенітету буде правильно використовуватися. В чому проблема вибору між Сходом і Заходом? Захід гарантує повне збереження суверенітету, але не гарантують прибутку, а схід гарантує прибутки, але не гарантує збереження суверенітету. Вигода вже прорахована вже в якихось мільярдах, але є певний ризик".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойко заявив, що Янукович та Азаров не потерплять тиску, вибираючи між ЄС і Митним союзом

Людей, які хочуть вступити у Митний союз Видрін вважає занадто самовпевненими.

"Є люди, які надмірно оцінюють власну волю і бажання, - сказав. - Будь-який союз можна використати в позитив, якщо є величезна політична воля й бажання. І так само, без волі й бажання може бути негатив. Тому, у Митний союз хочуть люди, які переоцінюють свою політичну волю. Вони кажуть, що мають таку абсолютну волю, що навіть Митний союз використають на 100% на користь України, української еліти й нації. Це пов'язано з їх психологічною самооцінкою. Щоб знати чи може бажання не вступати у Митний союз об'єднати українців Сходу й Заходу варто лише подивитися у інтернеті соціологію. Вона дасть усі відповіді".

Зараз ви читаєте новину «"Будь-який союз — це втрата суверенітету" - Видрін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути