четвер, 06 червня 2013 07:52

Будь-яка влада прагне обмежити громадянське суспільство — Чемерис

Будь-яка влада прагне обмежити громадянське суспільство — Чемерис
Володимир Чемерис. Фото: tsn.ua

Більшість акцій в Україні – це не політичні протести, а мітинги соціального спрямування. Не можна допустити ухвалення закону, який би обмежував право на їх проведення.

Про це в ефірі телеканалу ТВі повідомив експерт Всеукраїнської ініціативи "За мирний протест" Володимир Чемерис.

"Для українців свобода мирних зібрань не є чимось суто теоретичним. Це, напевно, найефективніший і, можливо, єдиний спосіб захистити свої права", - зазначив Чемерис.

За його словами, левова частка всіх акцій в Україні – це акції соціального змісту.

"Буквально з початку року: протести проти приватизації "Укрзалізниці"; виходили працівники "Аеросвіту" і "Дніпроавіа"; шахтарі в Луганській області захопили офіс своєї шахти; в Червонограді вийшли шахтарі, за різними даними від 2 до 5 тисяч", - нагадав громадський діяч.

Він наголосив, що на подібні акції приходять більше людей, ніж збирається на акцію "Вставай, Україно!".

"Отже, це право є надзвичайно важливим для українців. Ба більше, завдяки цьому праву українці можуть змінити своє життя, Україну, як це було під час студентського голодування 1990 року, як під час акції "Україна без Кучми" чи подій 2004 року", - підкреслив Чемерис.

Експерт також вважає, що завжди буде існувати антагонізм між будь-якою владою – чи то "помаранчевою", чи "біло-синьою" з одного боку і громадянським суспільством з іншого.

"Для громадян важливо, щоби таке право було, натомість для влади – якомога більше обмежити. Не можна допустити ухвалення закону, який би обмежував право на мирні зібрання", - підсумував Чемерис.

Зараз ви читаєте новину «Будь-яка влада прагне обмежити громадянське суспільство — Чемерис». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути