четвер, 07 листопада 2013 17:18

"Б...ть, ходить можно только по зебре!" - міліціонери обматюкали ходу комуністів
17

Фото: Фото: Ольга Каменєва

- Петя, Петя, петушок! - пищить, пританцьовуючи, жінка у червоному плащі біля пам'ятника Леніну на Бесарабській площі у Києві. Тут о 9.00 годині ранку збираються пенсіонери. Прийшли відзначити річницю 96-річчя Жовтневої соціалістичної революції. Розгортають партійні прапори Комуністичної партії та Соціалістичної партії. Кладуть до пам'ятника червоні гвоздики. Чоловік у потертій джинсовій куртці розгортає плакат з зображенням Йосипа Сталіна, під фотографією напис: "Народ ждет! Скоро будет!".

- Черкассы сюда! Где Винница? - кричить у гучномовець чоловік у партійному червоному плащі Компартії. Він з Бесарабської площі веде людей до Європейської. Збирається з тисячу людей, люди йдуть колоною. Міліція перекриває проїжджу частину дороги. Тримають плакати з написом: "Долой олигархов! Позор!", "Наше будущее - социализм! Вперед социализм!", "Мы видели в гробу ваш капитализм", "Таможенный союз — сохранение промышленного потенциала Украины", "Проведем референдум - вернем страну народу", "Чинуши бьют баклуши — пора надрать им уши". Зі сторони Київради центральною вулицею вишикувалась міліція. Попереду колони йде духовий оркестр, виконує революційну і радянську музику.

- Ми стільки лєт жили мирно, а сейчас нам Європа нада, єслі я тисячу рублів получаю?Я в Європу поїду?, - каже 70-річна Валентина Іллівна, прізвище говорити відмовляється. Посміхається золотими зубами. Тримає червоний транспарант "Таможенный союз для украинского села!". - Ми хочемо дружить з Росією і відстоюємо свої права. Ви мене у 70 год не переубєдітє.

- У Росії живуть наші батьки, діди, у мене там брат. Що йому сказати, що він москаль і хай не приїздить до мене?, - додає вусатий чоловік у чорній шкірянці. - Ми, слов'яни, розуміємо один одного. Росіяни ближче нам по духу і по вірі. А в Європі у мене немає нікого. Ці люди проти наміру влади підписати угоду про Європейську асоціацію. Хочемо показати владі, що народ сам має обирати собі орієнтацію.

- Людей безсовісно обманули ваучерами, такі як Пинзеник, Терьохін і всі остальні, - каже ходою 66-річний Микола Шпак. - І зараз ведуть у Європу. В якій ми не будемо конкурувати товарами. Наші товари Європі не треба. Рівень виробництва у Митного союзу з нами практично однаковий. Олігархи свої капітали вивезли туди, побудували собі маєтки і хотять тепер туди попасти. Нам воно не потрібно! Ми не будемо відпочивати у Європі, бо в нас немає коштів, щоб туди поїхати. Поки ми не піднімемо конкурентоспроможність наших товарів, нам робити у Європі нічого.

- Б...ть, ходить можно только по зебре! - кричить огрядний міліціонер, у нього підпухлі очі. Розганяє пенсіонерок з дороги на Європейській площі. Біля нього сміється колега. Міліція відкриває в один ряд проїзд автомобілям.

- Не мішайте людям пройти, - обурюється 66-річний Василь Федоренко. Він у чорній шкірянці та окулярах. Йде ходою з купою газет. - Це їде не простий народ. Ми тут на дві години прийшли, можна потерпіти. Єслі би Янукович уважав простий народ, то він би подзвонив і заборонив тут роз'їжджати. Йому ж докладуть, як ідуть демонстрації. Це від нього завісить, а не від міліціонера. От, Юля толкова жінка. Якби вона була не розумна, її би весь світ не уважав. Сам стояв на Майдані. Коли Ющенко отруїли, він мав бистренько уступить їй місце. Юля трохи у багатих взяла і трохи б бідним дала. Зараз вона вже больная, її відпустять, а керувати країною вже не зможе.

У натовпі хлопець обіймається з дівчиною. Пара тримає партійний прапор.

Хлопець у джинсових кедах дивиться на годинник.

- Ого, целый час тут стоять, - каже молодій парі поряд.

На Європейській площі лідер Компартії Петро Симоненко вітає людей з річницею Жовтневої революції. Планують йти до Верховної Ради. Проте ніхто з комуністів туди не йде. Після промови Петра Симоненка комуністи розходяться.

Зараз ви читаєте новину «"Б...ть, ходить можно только по зебре!" - міліціонери обматюкали ходу комуністів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути