четвер, 16 лютого 2012 13:28

Брюссель нагадав Києву про обов'язкове створення політичних умов задля асоціації

Брюссель нагадав Києву про обов'язкове створення політичних умов задля асоціації

Брюссель знову закликає українську владу створити політичні умови, які дозволять безперешкодно підписати і ратифікувати Угоду про асоціацію між Україною та ЄС.

Мова про це йде в спільній заяві європейського комісара з питань розширення та європейської політики сусідства Штефана Фюле і голови комітету з питань закордонних справ Європейського парламенту Ельмара Брока, зробленому після їхньої зустрічі у Страсбурзі в середу, 15 лютого.

"Останні політичні події в Україні, тим не менш, викликають серйозні питання про готовність української влади поважати зобов'язання, закріплені в угоді, особливо в сфері верховенства права та дотримання політичного плюралізму. Тому ми закликаємо українську владу гарантувати, що можливості, які створюються Угодою про асоціацію, використовуються у повному обсязі, і що буде виконано політичні умови для безперешкодного підписання та ратифікації Угоди", - сказано в заяві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС не бачить жодних дій на вирішення ситуації навколо Тимошенко

Фюле і Брок зазначили, що амбітна Угода про асоціацію, переговори щодо якої було нещодавно завершено, "є результатом кількох років спільного обговорення і забезпечує загальну прихильність близьким і тривалим взаэминам, які засновані на загальних цінностях".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Угоду про асоціацію Україна-ЄС можуть затвердити вже в березні - голова МЗС Польщі

"Її реалізація свідчитиме про рішучий крок для просування України в бік модернізації та процвітання, а також для поглиблення взаємин ЄС і Україною", - заявляють представники ЄС.

Зараз ви читаєте новину «Брюссель нагадав Києву про обов'язкове створення політичних умов задля асоціації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути