вівторок, 08 жовтня 2019 07:58

Кинути все і готуватись до атаки. Пристайко назвав три варіанти щодо Донбасу

Кинути все і готуватись до атаки. Пристайко назвав три варіанти щодо Донбасу
Уніан

Президент України Володимир Зеленський і його команда намагаються зараз завершити той процес із припинення війни і повернення Україні окупованих територій Донбасу, який почали його попередники кілька років тому в Мінську. Так хочуть показати його безперспективність, щоб переходити до інших варіантів.

"Зараз президент Зеленський і вся команда намагаються все-таки завершити те, що почали попередники, починаючи з "Мінська". Якщо ми з вами розуміємо і побачимо, що Путін ніколи нічого не зробить, і наші партнери більше не можуть змусити його піти на прогрес в цьому напрямі, то нам доведеться чесно сказати всім громадянам України, що цей трек ми більше не можемо виконувати, і нам ніхто не може допомогти. Що таким шляхом нам не вирішити ситуацію. Ми змушені з вами перейти до треку номер два. Поки не зрозуміємо, що ми вичерпали всі позиції. Тоді нам потрібно кинути все, посилювати нашу армію та чекати чергової атаки", - сказав міністр закордонних справ України Вадим Пристайко в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV.

Якщо Мінський процес не виконується, тоді потрібно звертатися до світової спільноти з тим, що Україні потрібна, напевно, "місія з підтримання миру між нами, а найкраще на всіх окупованих територіях, зазначив Пристайко.

"Це якщо ми застрягли в цьому процесі, який не виконується, втрачаємо людей, гроші, і ця пухлина, яка живе в нас, отруює нас, не дає нам стартувати вперед, не дає розвиватися як державі", - сказав Пристайко. - До теперішнього часу ця ідея не знайшла розуміння, попри те, що про це говорили багато і попередній президент, і хто завгодно. Світова спільнота не готова, щоб цей миротворчий контингент або контингент із підтримки миру допоміг нам відновити хоча б ситуацію, коли ніхто не вбиває на нашій землі людей".

Третій трек, напевно, буде, коли ми зовсім нічого не зможемо зробити, і потрібно буде йти за "кіпрським сценарієм" або за якомось іншим, додав міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пристайко: Путін не хоче "нормандської зустрічі"

Пристайко також підкреслив, що нинішня українська влада "нікуди не поспішає" у розв'язанні конфлікту на Донбасі, але задався питанням, а чого їй пропонують чекати.

"Коли вб'ють досить багато наших солдатів? Скільки ми повинні втратити конкретно людей? Зараз ми вважаємо до 14 тисяч. Почекаємо до 28 тисяч. І тоді почнемо працювати? Ми вважаємо, що весь той час, який ми вже втратили на те, що вели переговори, як я тепер з'ясовую, про те, що ніколи не збиралися виконувати, з самого початку... Я не вважаю, що це нормальне ставлення до своїх партнерів, включаючи німців і французів. Говорити їм, що щось робитимемо, домовлятимемося з вами, але насправді не збираємося це виконувати. А тепер ми, більш того, скажімо, що ми ще потягнемо", - зазначив він.

У Маріуполі відбудеться великий форум, де президент Володимир Зеленський окреслить стратегію щодо деокупації захоплених Росією територій. Про це сказав голова Верховної Ради Дмитро Разумков.

Зараз ви читаєте новину «Кинути все і готуватись до атаки. Пристайко назвав три варіанти щодо Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути