Ексклюзиви
субота, 30 грудня 2023 14:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Британська розвідка спрогнозувала, скільки росіян помре на війні до 2025 року

Британська розвідка спрогнозувала, скільки росіян помре на війні до 2025 року
Тіла російських окупантів у районі Бахмута. Фото: Facebook.com/DPSUkraine

Військова розвідка Великої Британії повідомила про зростання щоденних втрат в особовому складі російських окупаційних військ в Україні у 2023 році.

Британці прогнозують, що з такими темпами до 2025 року загальна цифра перетне позначку у 500 тис. осіб. Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії.

Британська розвідка зазначає, що у 2023 році середня щоденна кількість вбитих і поранених росіян зросла майже до 300 на день, що більше, ніж торік.

"Це зростання щоденних втрат, про які повідомляє українська сторона, майже напевно є свідченням деградації російських сил і їхнього перетворення на "масову армію" нижчої якості та більшої кількості після "часткової мобілізації" резервістів у вересні 2022 року. Росії ймовірно знадобиться 5-10 років на відновлення когорти високопрофесійних і досвідчених підрозділів", - пишуть.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ за рік збили майже пів сотні російських літаків

"Якщо втрати продовжуватимуться такими ж темпами протягом наступного року, то до 2025 року Росія втратить понад півмільйона військовослужбовців убитими та пораненими за три роки війни", - зазначили британці. Порівнявши російські втрати з 70 тис. втрат Радянського Союзу під час дев'ятирічної радянсько-афганської війни.

Протягом минулої доби Збройні сили України відбили атаки росіян на Куп'янському, Бахмутському, Авдіївському, Мар'їнському і Запорізькому напрямках.

За 675 днів втрати російських окупаційних військ в Україні становили 358 270 осіб. Сили оборони України знищили 11 053 броньованих машин росіян, 5969 танків, 329 літаків, 324 гелікоптера, 23 кораблів і катери і підводний човен.

Зараз ви читаєте новину «Британська розвідка спрогнозувала, скільки росіян помре на війні до 2025 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути