субота, 17 лютого 2018 21:49

Бриндак переконаний, що "справою Труханова" розпочався наступ на децентралізацію та місцеве самоврядування

  У Києві відбулося засідання, де вирішувалося питання про запобіжний захід для міського голови Одеси Геннадія Труханова. Фото: 112
У Києві відбулося засідання, де вирішувалося питання про запобіжний захід для міського голови Одеси Геннадія Труханова. Фото: 112

У Солом'янському районному суді Києва відбулося засідання, де вирішувалося питання про запобіжний захід для міського голови Одеси Геннадія Труханова. У цей час під будівлею суду представники націоналістичних організацій влаштували безлади, в результаті яких постраждали близько 20 осіб, в тому числі і представники правоохоронних органів. У одного із заарештованих активістів поліцейські вилучили пістолет і бойову гранату.

Спробою тиску на суд з боку так званих активістів, назвав все, що відбувається під стінами суду український правознавець і політичний діяч, голова Всеукраїнського об'єднання "Дістало!", Народний депутат України трьох скликань Віталій Журавський.

"Ніхто не має права тиснути на суд. Практика, коли" активісти "заходять в приміщення суду, або стоять біля приміщення суду - це відвертий тиск на суд", - підкреслив Віталій Журавський в ефірі одного з телеканалів.

Депутат Одеської міської ради, голова фракції "Довіряй справах" Олег Бриндак вважає, що висунуті проти мера Одеси звинувачення і суд над ним - це наступ на децентралізацію.

"Те, що відбувалося сьогодні, по-іншому, як наступ на децентралізацію самоврядування, я назвати не можу. Це наступ на наші законні права, на наше право розпоряджатися майном, наше право розпоряджатися бюджетом, який є в місті Одесі. Ми готові нести за це і політичну, і будь-який інший відповідальність. Але давайте це робити чесно, а не роздруковувати з інтернету статті і приносити їх до суду і за цими статтями заарештовувати і затримувати людину ", - заявив Олег Бриндак.

За словами політолога Костя Бондаренка справу Труханова свідчить про те, що почалася "зачистка" неугодних мерів і підготовка до виборів.

"Справа Труханова свідчить про те, що влада готується до виборів і зачищає неугодних мерів, щоб мати абсолютно підконтрольні міста і абсолютно контрольованих людей, які забезпечать правильні результати виборів. Підтвердженням тому є і вчорашня заява керівника американської розвідки про те, що будуть дострокові вибори ", - підкреслив Кость Бондаренко.

Зараз ви читаєте новину «Бриндак переконаний, що "справою Труханова" розпочався наступ на децентралізацію та місцеве самоврядування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути