вівторок, 21 вересня 2021 09:32

Брату Вовка повідомили нову підозру

Брату Вовка повідомили нову підозру
Юрія Зонтова затримали у квітні.

Брату голови Окружного адміністративного суду міста Києва Павла Вовка Юрію Зонтову повідомили нову підозру - у внесенні недостовірних відомостей до е-декларації. Про це повідомила громадська організація Центр протидії корупції.

"Зонтов, який раніше був співробітником Служби зовнішньої розвідки, уже має підозру в підбуренні до надання хабаря суддям ОАСК. За даними слідства, він з іншим адвокатом за 100 тисяч доларів обіцяв через брата "вирішити питання" із суддею.

Слідство вважає, що Зонтов є фактичним власником помешкання, де вилучили хабар. Однак ці відомості не вказані в його декларації за 2020 рік, так само як і понад 135 мільйонів гривень, які там знайшли детективи НАБУ", - повідомив ЦПК.

Підозру 17 вересня підписала генеральна прокурорка Ірина Венедіктова, з інформації НАБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розгляд судової реформи в КС відклали - США заявили про загрози

Повідомлення про підозру в недекларуванні статків стало можливим після відновлення відповідальності щодо недекларування. Попередні справи через рішення Конституційного суду були закриті.

"Це перша підозра, повідомлена НАБУ і САП за статтею Кримінального кодексу про відповідальність за декларування недостовірної інформації", - заявили в бюро.

У квітні брата голови ОАСК і адвоката Юрія Донця затримали детективи НАБУ. Правоохоронці виявили понад $3,7 млн, €840 тис., 20 тис. фунтів, 230 тис. грн і 100 шекелів готівкою.

Детективи бюро підозрюють їх у намірі передати $100 тис. хабаря суддям ОАСК за винесення "потрібного" судового рішення в одній зі справ.

Зонтов працював заступником начальника Служби зовнішньої розвідки, повідомляв журналіст Юрій Бутусов.

Вищий антикорупційний суд арештував майно брата Вовка. Суд продовжив йому арешт до 7 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «Брату Вовка повідомили нову підозру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути