Ексклюзиви
понеділок, 22 вересня 2008 10:06

Брат Ющенка свариться з керівництвом Українського дому через ікони

У брата президента Петра Ющенка виник конфлікт з керівництвом Українського дому.

Нагадаємо, тут влітку проходила організована ним виставка українського портрета (були показані ікони, українці-полководці, царі, прем"єр-міністри, космонавти, спортсмени, навіть борець сумо українського походження - всього понад 1600 робіт).

Виставка повинна була закінчитися ще 26 серпня, проте картини висять до цих пір, і сам Петро Андрійович, схоже, згортати її не збирається.

Керівництво ж Українського дому скаржиться, що через ці портрети не може нормально працювати. Адже проводити на тлі ікон ділові і розважальні заходи - якось не по-християнськи.

"Портрети ці нам доводиться завішувати. А як інакше? - сказала директор Українського дому Наталія Заболотна. - У нас пару тижнів тому проходив форум комп"ютерних ігор, недавно пройшов Антикварний салон, скоро - Кубок Києва з перукарського мистецтва. Як такі заходи проводити на тлі ікон з Лаври?

Клієнти платять пристойні гроші і хочуть бачити тут чисті стіни. Український дім - це держрозрахункове підприємство, і навіть не дивлячись на те, що проведення будь-яких акцій у нас обходиться достатньо недешево, цих грошей ледве вистачає.

Тому що одне лише утримання приміщення обходиться у 12 млн грн на рік, а ще треба співробітникам зарплати платити. А Петро Ющенко хоче залишити свою виставку як мінімум до нового року".

Брат президента провідує своє дітище мало не щоденно. Він сказав, що не завідує фінансовим питаннями, і в яку суму обійшлася виставка - поняття не має.

"Можу сказати одне: з держбюджету не було витрачено ні копійки. Виставка точно провисить тут до нового року, людям вона цікава. Картини нікому не заважають - вони ж висять на стінах, багато місця не займають", - запевнив Петро Ющенко.

Його заступник Анатолій Кветний сказав, що за місяць виставки Українському дому заплатили:

"За розміщення виставки з кінця липня до кінця серпня ми заплатили 500 тисяч гривень. Поки що ми домовляємося про продовження оренди до кінця цього, готуємо протокол". Кветний також спростував чутки про те, що Український дім взагалі хочуть перетворити на постійно діючу портретну галерею Петра Ющенка.

"Ми готуємося до відкриття цієї галереї в "Мистецком арсеналі".

Сегодня.

Зараз ви читаєте новину «Брат Ющенка свариться з керівництвом Українського дому через ікони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути