Ексклюзиви
понеділок, 18 березня 2019 11:55

БПП хоче слідчу комісію з підкупу з боку Тимошенко

БПП хоче слідчу комісію з підкупу з боку Тимошенко
СБУ викрила піраміду підкупу виборців штабом Тимошенко. У свою чергу МВС заявляє про "сітки" підкупу штабу Порошенка. Фото: Politeka

"Блок Петра Порошенка" ініціює створення парламентської слідчої комісії з розслідування фактів підкупу виборців з боку кандидата в президенти Юлії Тимошенко.

До цього на погоджувальній раді закликав голова фракції "БПП" Артур Герасимов.

Підставою для цього він назвав викриту СБУ піраміду підкупу виборців на користь Тимошенко.

"Мільярди гривень були виділені для скупки мільйонів голосів. Кошти для купівлі перемоги на виборах Тимошенко, за даними журналістів, відмиває через підставних осіб. Чиї це кошти? Українськи олігархів чи російського походження? Постає логічне питання: чи не пообіцяла вона своїм донорам продати європейське майбутнє та незалежність України за внески у передвиборчу кампанію? Це тільки на публіці баронесса брехні погрожує олігархам, а насправді тісно з ними співпрацює і має дружні стосунки.

Тому наша фракція вимагає створення ТСК для проведення розслідування відомостей щодо оприлюднених фактів підкупу виборців через виборчу піраміду Юлії Тимошенко за участі громадян Російської Федерації і спроби погроз і підкупу іншого кандидата з вимогою відмовитися від балотування", - сказав Герасимов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найбільше купують голоси на користь Тимошенко і Порошенка

СБУ виявила групу російських політтехнологів, які працюють у штабах "Батьківщини". Їх у 2014 році для участі у нібито волонтерській діяльності запросила Чернігівська єпархія УПЦ МП. Насправді їхнє завдання - скуповувати голоси виборців. Координатором організації виявився народний депутат Валерій Дубіль.

Згодом стало відомо про участь Дубіля у схемі шантажу та спробі фінансування кандидата у президенти Юрія Тиммошенка за зняття його з виборчих перегонів.

Зараз ви читаєте новину «БПП хоче слідчу комісію з підкупу з боку Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути