середа, 31 січня 2024 09:55

Спецтема: Війна Росії проти України

Боррель зробив гучну заяву щодо підготовки ЄС до війни

Боррель зробив гучну заяву щодо підготовки ЄС до війни
Питання безпеки ЄС вийшло на перший план після початку російського вторгнення в Україну. Фото: eastnews.ua

ЄС має виправити роки нехтування та недофінансування військової мобільності.

До цього закликав верховний представник Європейського Союзу з питань зовнішньої політики Жозеп Боррель, пише Еuropa press.

"Сьогодні європейці зрозуміли, що живуть у дуже конфронтаційному і небезпечному світі. Щоб почати з прозаїчних речей, ми повинні застосувати це до військової мобільності, де роки нехтування та браку фінансування були б виправлені", - сказав він.

За словами дипломата, діалог зараз повинен стосуватися того, як компенсувати десятиліття недостатнього фінансування у питанні, яке вийшло на перший план після початку російського повномасштабного вторгнення в Україну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аналітик зробив тривожний прогноз щодо Третьої світової

Боррель також наголосив на необхідності розширення навчань із військової мобільності. Він зосередився на нестачі коштів, призначених задля забезпечення можливостей, структур і процедур у Європі для швидкого переміщення військ і важкої техніки до зовнішніх кордонів ЄС та перетину внутрішніх кордонів між державами-членами блоку.

"Європейські плани в цьому питанні не можуть залишатися лише на папері. Коли це обов'язок, а ви його не виконуєте, це означає, що ви повинні діяти швидше і краще. Треба покращувати інфраструктуру, прискорювати технології та інтенсифікувати співпрацю", - додав представник Євросоюзу.

Російська оборонно-промислова база зможе виробляти мінімум 100 основних бойових танків на місяць. Це дозволить ворогу замінити втрати на полі бою, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «Боррель зробив гучну заяву щодо підготовки ЄС до війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути