пʼятниця, 05 лютого 2010 09:46

Бондар хотів, щоб перед відставкою Ющенко з ним поговорив

Бондар хотів, щоб перед відставкою Ющенко з ним поговорив

Для Віктора Бондаря став великою несподіванкою указ глави держави Віктора Ющенка про його звільнення з поста губернатора Дніпропетровської області.

Про це Бондар заявив в коментарі виданню "КоммерсантЪ-Украина".

"Я побачив цей указ на сайті глави держави, і, чесно скажу, це стало для мене великою несподіванкою. Мені ще потрібно розібратися з мотивацією звільнення, щоб сформувати свою позицію з даного питання", - прокоментував Бондар.

При цьому він обурився тим, що Секретаріат президента навіть не поговорив з ним перед звільненням.

"Якби в секретаріаті поставили питання про мій відхід за власним бажанням, поговорили зі мною про це, то я б швидше за все віднісся до їх прохання з розумінням. Але коди мова йде про недовіру, то мені це цілком незрозуміло! Абсолютно ніхто (не говорив). І це, до речі, вже починає ставати доброю традицією, що губернатора звільняють, не поговоривши з ним", - відзначив Бондар.

Бондар не згоден з рішенням облради, яке стало підставою для його звільнення і збирається судитися.

"Рішення облради юридично абсолютно безграмотне, воно не відповідає юридичним нормам і поза сумнівом буде оскаржене в судах. Отже рішення президента, прийняте на підставі голосування обласних депутатів, мені також незрозуміло", - сказав Бондар.

На запитання, коли він має намір почати судову тяганину з депутатами, Бондар відповів: "Я вже її початків - сьогодні (4 лютого) подав документи до судів і звернувся в прокуратуру, щоб вона опротестувала незаконне рішення облради".

При цьому Бондар не відповів конкретно на запитання, чи не визнає він указ президента.

"Це окрема розмова, я поки що не прийняв рішення щодо даного питання. Цей конфлікт швидше в моральній, а не в юридичній плоскості, плоскості людських цінностей. Я розумію, що те, що все відбувається пов"язане перш за все з бажанням підтримати одного з кандидатів", - сказав Бондар.

Причина такого указу, на думку Бондаря, - заява губернатора про підтримку кандидата в президенти Юлії Тимошенко.

"Напевно, це (заяви про підтримку кандидата в президенти Тимошенко) і стало причиною відставки. Хоча ніяких сигналів про те, що це неприпустимо, до мене (з секретаріату президента) не надходило, не було ніяких розмов на цю тему. Загалом, дивна вийшла історія".

Нагадаємо, що учора президент України Віктор Ющенко звільнив Віктора Бондаря з поста глави Дніпропетровської облдержадміністрації.

Відповідний указ президент підписав в четвер, повідомляє його прес-служба.

Зараз ви читаєте новину «Бондар хотів, щоб перед відставкою Ющенко з ним поговорив». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути