понеділок, 30 липня 2012 10:09

Бойовики захопили будівлю МВС в Ємені

Близько 100 озброєних людей 29 липня захопили будівлю міністерства внутрішніх справ Ємену в Сані, повідомляє Reuters з посиланням на представника відомства.

Повідомляється, що бойовики - представники одного з єменських племен. Захопивши кілька співробітників міністерства в заручники, вони зажадали, щоб їх зарахували до складу поліції. Незабаром заручники були відпущені, проте бойовики як і раніше залишаються в будівлі.

Автор: Фото: Reuters
 

Єменські племена взяли активну участь у визволенні міст півдня країни від бойовиків "Аль-Каїди". При цьому багато хто також підтримали екс-диктатора Алі Абдуллу Салеха, поваленого в ході народного повстання.

Автор: Фото: Reuters
 

"Аль-Каїда на Аравійському півострові" визнана одним з найбільш небезпечних терористичних угруповань в регіоні та світі. У травні воно взяло на себе відповідальність за великий теракт у Сані, жертвами якого стали близько 100 осіб. Тоді терорист-смертник підірвав себе на місці проведення репетиції військового параду з нагоди 22-ї річниці об'єднання Ємену.

 

Зараз ви читаєте новину «Бойовики захопили будівлю МВС в Ємені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути