субота, 26 січня 2013 07:04

Бойко розповів, як історія з "вишками" переконала його чесно проводити тендери

Бойко розповів, як історія з "вишками" переконала його чесно проводити тендери
Фото: vkurse.ua

В уряді зрозуміли, що всі тендери в галузі енергетики треба проводити відкрито і прозоро.

Про це в ефірі Першого національного каналу сказав віце-прем'єр-міністр Юрій Бойко.

"Ви знаєте, я вже чув цю сумну історію про двох латвійських бомжів, які через Сінгапур і через весь світ, і навіть пройшовши сомалійських піратів, протащили ці самоплавні бурові платформи до України, - прокоментував він запитання про "вишки Бойка", - Ви знаєте, ми спеціально, коли проводили тендерну закупівлю бурових платформ, запросили всіх журналістів і всі ці тендера провели у відкритому режимі. Після проведення у відкритому ефірі, показу всіх документів журналістам – багато питань було знято".

Віце-прем'єр жодав: "Ця історія навчила нас багато чому. Перш за все, ми тепер знаємо, що ми повинні більш відкрито проводити всі тендери. Це не стосується однієї якоїсь компанії, практично всі тендера і всі закупівлі, які проводяться в галузі енергетики проходили відкрито прозоро за участі журналістів і всіх, хто хотів".

"Що стосується самих платформ, то вони дійсно роблять зараз реальну справу - підвищення нашої незаллежності", - додав урядовець.

Нагадаємо, що у 2012 році "Чорноморнафтогаз" на тендері придбав дві морські бурові установки за ціною 400 мільйонів доларів кожна. При купівлі першої бурової установки в тендері "Чорноморнафтогазу" взяли участь тільки дві, пов'язані між собою фірми. Ціна установки виявилася на 150 мільйонів доларів вище, ніж у виробника. При покупці другої бурової установки в тендері взяли участь три посередника. Під умови тендера підходило тільки дві морські установки. Ціна у виробника кожної з них становила 200 мільйонів доларів.

Після проведення першого тендера латвійські журналісти довели, що власник постачальника першої бурової установки, рижанин Ерік Ванагельс, є підставною особою і веде життя бомжа.

Зараз ви читаєте новину «Бойко розповів, як історія з "вишками" переконала його чесно проводити тендери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути