Ексклюзиви
пʼятниця, 23 лютого 2018 08:36

Бойку можуть оголосити підозру за двох "розкладів"

Бойку можуть оголосити підозру за двох "розкладів"
Фігуранти справи "вишок Бойка" стверджують, що Юрій Бойко не знав про махінації. Фото: ubr.ua

Оголосити про підозру нардепу та екс-міністру енергетики й вугільної промисловості Юрію Бойку у справі про "вишки Бойка" можна буде після прямих показань або в результаті фінансового розслідування.

Про це сказав генпрокурор Юрій Луценко в інтерв'ю LB.ua.

"Юрій Бойко був неодноразово допитаний. І єдиний юридично вагомий слід, який він залишив у цій справі, – підпис під зміною фінплану Нафтогазу. Жоден із тих, хто візував це рішення, не дає показань, що Бойко був у курсі того, для чого змінювався фінплан. А керівник міністерства, який підписує всіма завізований і поданий фінплан, – ще не повна ознака скоєного злочину. Якщо на пана Бойка будуть прямі показання будь-кого з колишніх чи чинних осіб з Нафтогазу...", - сказав генпрокурор.

Він наголосив, що допитані фігуранти справи не дають свідчень проти Бойка, кажуть, що він "був не в курсі" про махінаціъ з придбанням нафтових вишок.

"У таких умовах до підозри далекувато. Але найбільше надій я покладаю не на прямі показання, бо ми вже багато разів допитали практично всіх, а на фінансове розслідування. Якщо крадені кошти з рахунків когось з чотирьох названих мною осіб (Януковича, Арбузова, Бакуліна та Мельника. - Gazeta.ua) ведуть до осіб, пов'язаних з Бойком, в нього буде підозра. Я в цьому не сумніваюсь", - наголосив Луценко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Проти Бойка нічого реального не буде, він зручний для Порошенка - експерт

У 2011 році державна компанія Чорноморнафтогаз придбала дві бурові установки. За платформи вартістю $250 млн Україна заплатила $400 млн за кожну. Тендер виграли підставні іноземні компанії-посередники. Міністром енергетики та вугільної промисловості тоді був Юрій Бойко. Бурові платформи ЗМІ назвали "вишками Бойка".

Керував Нафтогазом тоді Олександр Кацуба. 18 червня 2016 року Кацубу засудили до 1 року 5 місяців позбавлення волі. За "законом Савченко" йому перерахували тримання у СІЗО з розрахунку "день за два". 10 березня торік суд відпустив колишнього посадовця на волю і зняв арешт із його майна. Він заплатив 100 млн грн у бюджет.

Генпрокурор Юрій Луценко казав, що слідчі шукають докази неправомірної діяльності Бойка. Однак подання на притягнення колишнього "регіонала" до відповідальності та зняття з нього депутатської недоторканності досі нема.

Зараз ви читаєте новину «Бойку можуть оголосити підозру за двох "розкладів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути