понеділок, 16 січня 2012 13:37

Богословська запевнила, що її партія не здасть ГТС Росії

Богословська запевнила, що її партія не здасть ГТС Росії

Газотранспортна система повинна залишитися у державній власності. Але закон, що забороняє проводити з нею будь-які дії, потрібно скасувати.

Про це на прес-конференції заявила голова тимчасової слідчої комісії з питань газових угод 2009 року Інна Богословська.

"Абсолютна більшість у Партії регіонів та у владі виходить з того, що ГТС має залишатися власністю України. Тому будь-яке законодавство, що буде прийматися у сфері використання ГТС, з величезною вірогідністю буде виходити саме з цього. По-друге, ви пам'ятаєте як свого часу було прийнято закон, що фактично заборонив доторкатися до ГТС. Цей закон прийняли на піку популізму після переходу влади до "помаранчевих". Ще тоді всі казали, що це безглуздя. Якщо і далі не будемо доторкатися до ГТС, то отримаємо найбільшу в Європі ГТС, через яку не буде ходити газ. Буде купа металобрухту, що може спрацювати тільки на компанії, що скуповують металобрухт в Україні. Цей закон має бути скасований. Ми вже маємо величезну проблему завдяки безграмотній політиці минулої влади, коли навколо України вже побудовано 2 газопроводи в обхід — Півніний потік вже є, а Південний потік, скоріш за все, буде. Ми не можемо дозволити собі втратити доходи українського бюджету кожної української сім'ї, які ми отримуємо від транзиту газу. Тому безумовно ми повинні мати консорціум в управлінні ГТС", - зазначила нардеп.

Також Богословська відзначила, що Росія хоче створити двосторонній газовий консорціум.

"Газовий консорціум має бути тільки тристороннім: третя сторона — європейські країни. Росія пропонує формулу 2+1. Тобто спочатку 50х50 Росія і Україна, а після того кожна сторона віддає свою частку на користь нових осіб. Сьогодні, на превеликий жаль, між Росією і Україною втрачено той рівень довіри, який дозволяв би іти цим шляхом. Тому у перемовинах з Росією треба йти точно за процедурою. Як експерт у цій сфері, можу сказати, що ми можемо підписати ГТС тільки за умови, якщо з першого дня підписання буде існувати три сторони — Росія, Україна і європейські країни споживачі", - додала вона.

Зараз ви читаєте новину «Богословська запевнила, що її партія не здасть ГТС Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути