Ексклюзиви
четвер, 10 вересня 2020 14:46

Богдана кличуть на допит у ДБР

Богдана кличуть на допит у ДБР
Раніше Богдан розповів в інтерв'ю про нібито домовленості керівника ОП Єрмака з росіянами. Фото: president.gov.ua

Державне бюро розслідувань викликає колишнього керівника Офісу президента Андрія Богдана на допит як свідка.

У бюро заявили: 9 вересня в інтерв'ю одному з видань Богдан оприлюднив інформацію про нібито наявність домовленостей із російськими посадовцями із питань щодо статусу Криму, авіасполучення з Росією, обміну полоненими та низки інших домовленостей, не передбачених законами та нормативно-правовими актами або іншими директивами Верховного головнокомандувача ЗСУ.

"З огляду на суспільну значущість порушених питань слідчі Державного бюро розслідувань запрошують Андрія Богдана для проведення слідчих дій та перевірки озвучених ним фактів як свідка", - повідомляють у відомстві.

В інтерв'ю Дмитру Гордону Богдан заявив про нібито договір керівника Офісу президента Андрія Єрмака з росіянами: "Я не бачив цього документа, але серед дипломатів і спецслужб багато разів зустрічав згадку про нього. Там є 12 або 13 пунктів. У це вірять усі іноземні спецслужби. Це якийсь алгоритм дій. Ми вам кораблі - ви нам воду в Крим. Ми вам полонених - ви нам пряме авіасполучення. Ми вам $3 млрд за рішенням суду, а ви нам. Я точно знаю, що в цьому переліку малося на увазі звільнення всіх прозахідних політиків. Уже всіх звільнили, залишився один Аваков".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Венедіктова призначила своїм заступником юриста Медведчука

9 вересня Андрій Богдан заявив, що поїхав з України через погрози фізичної розправи. Змушений перейти українсько-румунський кордон", – написав він у Facebook.

У лютому президент Володимир Зеленський звільнив Андрія Богдана з посади керівника Офісу президента. Натомість призначив Андрія Єрмака.

Богдан до призначення працював адвокатом олігарха Ігоря Коломойського.

Виключений із фракції "Слуги народу" народний депутат Гео Лерос заявив, що українські спецслужби передали йому інформацію про те, що Єрмак співпрацює з російськими спецслужбами.

Зараз ви читаєте новину «Богдана кличуть на допит у ДБР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути