пʼятниця, 01 лютого 2008 09:34

Богатирьову обдурили в Росії

Богатирьову обдурили в Росії
Правління Об"єднання українців Росії і Рада регіональної громадської організації "Українці Москви" заявляють, що фонди Бібліотеки української літератури в Москві знищуються.

Про це сказано в заяві, переданій агентству УНІАН.

Вони вважають, що секретар Ради національної безпеки і оборони України Раїса Богатирьова була введена в оману нинішнім керівництвом бібліотеки, тому і заявила, що "переконалася в збереженні фондів" і ніякого знищення фондів немає.

Також в заяві висловлено здивування тим, що Богатирьова подякувала уряду Москви і посольству України з приводу роботи бібліотеки.

"Українська громадськість Росії і Москви довгий час б"є у всі дзвони, намагаючись привернути увагу владних структур і громадськості до того, що відбувається в Бібліотеці української літератури в Москві", - сказано в заяві.

У ній йдеться про те, що за час "після провокацій і закамуфльованих ідеологічних наскоків робота бібліотеки різко погіршала, кількість читачів не тільки не збільшується, а зменшується, оскільки багато людей просто бояться приходити в бібліотеку".

Автори заяви відзначають, що "здійснений кадровий і змістовний розгром бібліотеки, знищений газетний фонд, припинені робота з дітьми, придбання і обробка нової української літератури, звужена культурна програма, заходи щодо пропаганди і популяризації української культури підміняються концертами і вечорами, які ніякого відношення до неї не має".

"На жаль, все це залишилося поза увагою Богатирьової", - сказано в заяві. У документі також підкреслено, що "у неї, як і у багатьох інших українських чиновників, не знайшлося часу зустрітися з українською громадськістю, що створювала і підтримала українську бібліотеку Москви протягом майже 20 років".

Автори цієї заяви констатують, що "декларації і програми турботи держави про українську діаспору не підкріплюються конкретною роботою по задоволенню національно-культурних потреб українців, зокрема Російської Федерації".

30 січня при відвідинах Бібліотеки української літератури в Москві секретар Ради національної безпеки і оборони України Богатирьова заявила, що переконалася в збереженні фондів - "все в ідеальному порядку. Нарощується кількість книг", - сказала вона.

Зараз ви читаєте новину «Богатирьову обдурили в Росії ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути