пʼятниця, 09 листопада 2018 17:50

Близькі до НАБУ "активісти" дезінформують про суд у "справі Мартиненка" - адвокат

Близькі до НАБУ "активісти" дезінформують про суд у "справі Мартиненка" - адвокат
Адвокат екс-нардепа Миколи Мартиненка (на фото) Тетяна Черезова заявляє, що "Центр протидії корупції" вкинув в інформаційний простір дезінформацію про судовий процес по так званій "справі Мартиненка"

Близький до НАБУ "Центр протидії корупції" Шабуніна вкинув в інформаційний простір дезінформацію про судовий процес по так званій "справі Мартиненка".

Про це заявила адвокат Тетяна Черезова, повідомляє прес-служба екс-депутата Миколи Мартиненка.

За словами захисниці, напередодні чергового засідання Шевченківського райсуду Києва "ЦПК" маніпулятивно спробував видати за сенсацію нібито зміну рішення суду, котре насправді не змінювалося. Більш того, це рішення відповідає європейській практиці і нормам з прав людини.

"Після минулого засідання суду ці "активісти" довго шукали привід, щоб поставити під сумнів об'єктивність судового процесу. Напередодні нового засідання (12 листопада) вони придумали супер-сенсацію - "судді змінили порядок дослідження доказів", "суд пішов на поводу у захисту", "суд вирішив спочатку долучити всі докази, а потім їх вивчати !!!" Це відверта неправда. Ми прослухали запис суду (який зробив сама ЦПК) - і будь-хто може в цьому переконатися. Суд вислухав обидві сторони і тільки після цього ухвалив логічне рішення про порядок розгляду доказів. У більшості випадків суди встановлюють саме такий порядок дослідження доказів - він логічний і зручний всім учасникам процесу. А захист розуміє весь обсяг доказів, які долучило звинувачення, і може готувати заперечення на докази, що подаються прокуратурою", - зазначила адвокат.

"Природно, що захисники не можуть знати, які саме докази прокурор буде долучати до справи, тому, коли прокурор долучає і відразу досліджує, це суттєво затягує процес. Адже захист після кожного спірного документа чи іншого доказу проситиме паузу для надання своїх заперечень. А з урахуванням того, що в справі шість обвинувачених, процес надання доказів може затягнутися на роки. Тобто, захист у "справі Мартиненка" робить все, щоб не затягувати розгляд цієї справи в судах", - підкреслила Тетяна Черезова.

Адвокат нагадала: рішення Європейського суду з прав людини, які винесені проти України, неодноразово вказували на те, що в Україні грубо порушується право на справедливий суд через тривалий розгляд кримінальних проваджень. "Тому теза піар-супроводу НАБУ про те, що "раз судові засідання проходять часто, значить це поза практикою", також не витримує жодної критики і суперечить основам європейського розуміння правосуддя", - сказала захисниця.

Зараз ви читаєте новину «Близькі до НАБУ "активісти" дезінформують про суд у "справі Мартиненка" - адвокат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути