понеділок, 09 жовтня 2023 09:58

Спецтема: Війна Росії проти України

Блінкен сказав, чи є зв'язок між війною в Україні та нападом на Ізраїль

Блінкен сказав, чи є зв'язок між війною в Україні та нападом на Ізраїль
Держсекретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкін сказав, чи використали увагу до України для нападу на Ізраїль. Фото: eastnews.ua

Напад ХАМАСу на Ізраїль не є спробою скористатися фокусом Заходу на Україні.

Про це заявив держсекретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен. Зокрема, на питання, чи є відчуття, що цей напад був спробою скористатися увагою заходу на ситуації в Україні, він відповів негативно.

"Ні, я цього не бачу. Думаю, ми побачимо, якими були мотиви, коли дізнаємося більше. Але одне зрозуміло: ми активно працюємо над тим, щоб допомогти Ізраїлю та Саудівській Аравії нормалізувати свої відносини. А також Ізраїлю розширити свої відносини з багатьма іншими країнами регіону та за його межами. Дуже важка робота, і незрозуміло, чи зможемо ми цього досягти. Але якби ми могли, це дійсно змінило б перспективи всього регіону в далекому майбутньому", - сказав Блінкен.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Блінкен назвав можливу причину нападу ХАМАСу на Ізраїль

Він також розповів, що спілкувався з колегами із Єгипту, Саудівської Аравії, Йорданії, Катару, Об'єднаних Арабських Еміратів, Туреччини, Лівану та інших європейських країн, щоб переконатися, що ніхто більше не скористається цією ситуацією.

США запевнили Ізраїль у своїй підтримці:

"Ізраїль отримає необхідну підтримку, необхідну допомогу. Ми зробимо усе, щоб не допустити поширення цього конфлікту на інші місця", - зазначив держсекретар США.

Туреччина готова активізувати дипломатичні зусилля для встановлення миру між Ізраїлем і Палестиною. Водночас рішення про створення двох держав є єдиним способом досягнення регіонального миру, заявив президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган у неділю під час виступу в Стамбулі.

Зараз ви читаєте новину «Блінкен сказав, чи є зв'язок між війною в Україні та нападом на Ізраїль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути