середа, 12 травня 2021 19:48

Блінкен поставив дедлайн: чому взялися за Медведчука

Блінкен поставив дедлайн: чому взялися за Медведчука
Судовий процес над Віктором Медведчуком має бути відкритим, вважає політтехнолог Віталій Бала. Фото: УНІАН

Держсекретар США Ентоні Блінкен поставив дедлайн у два тижні українській владі, щоб впоралися із нагальними питаннями. Зокрема, вирішили ситуацію із "п'ятою колоною". Це ймовірно стало причиною рішучості правоохоронців стосовно голови політради партії "Опозиційна платформа – За життя" Віктора Медведчука, так в коментарі Gazeta.ua припускає політтехнолог Віталій Бала, 55 років.
"Є версії, що рішення ухвалили саме зараз через візит Блінкена. Нібито він поставив дедлайн два тижні – виконати попередні зобов'язання і їм дали ще нові. Це мають виконати.
Чи сяде Медведчук має вирішити суд. Хочеться, щоб цей процес був відкритим. Щоб ми тоді побачили якщо він не сяде, то чому. Як на мене кращий варіант, щоб він покинув країну. Але будемо сподіватися, що справу таки доведуть до суду. Не дуже вірю, що Медведчука посадять. Краще б не вертався в Україну. В іншому випадку – щоб його поміняли на всіх наших полонених, яких тримають у Росії і Криму. Але це більше помріяти", - говорить експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кум Путіна прийшов у прокуратуру

У цій справі співпали інтереси країни й інтереси Зеленського, каже Бала.
"Ця ситуація міняє політичні розклади. Як мінімум, якщо Медведчук сяде, то не буде претендентки Оксани Марченко на якусь визначну роль у політиці. А якщо говорити більш реальними речами, то група Льовочкіна-Бойка у "ОПЗЖ" виграють. А якщо створять проєкт, який нагадуватиме Партію регіонів, то вона матиме успіх".

11 травня генпрокурорка Ірина Венедіктова підписала підозру голові політради партії "Опозиційна платформа – За життя" 66-річному Віктору Медведчукові і нардепу 49-річному Тарасові Козаку. Їх підозрюють у державній зраді та розграбуванні державних надр у Криму. Також оприлюднили аудіозаписи розмов, де Медведчук домовляється із заступником голови уряду Росії Дмитром Козаком щодо перереєстрації українського підприємства на території Криму.
Голова СБУ Іван Баканов заявив, що Медведчук через Козака передав РФ інформацію про розташування прихованого підрозділу Збройних сил.

Зараз ви читаєте новину «Блінкен поставив дедлайн: чому взялися за Медведчука». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути