Ексклюзиви
неділя, 08 жовтня 2023 20:56

Блінкен назвав можливу причину нападу ХАМАСу на Ізраїль

Блінкен назвав можливу причину нападу ХАМАСу на Ізраїль
Між тим держсекретар США Ентоні Блінкен додав, що Сполучені Штати поки що не бачать жодних доказів того, що за вчорашнім нападом на Ізраїль може стояти Іран. Фото: Getty Images

Однією з причин, що могла спонукати лідерів ХАМАС здійснити вчорашній напад на Ізраїль, ймовірно, був зрив потенційної нормалізації відносин єврейської держави з Саудівською Аравією.

Водночас попри відомі зв'язки ХАМАСу з Іраном, доказів причетності Тегерану до цих подій наразі немає. Про це заявив держсекретар США Ентоні Блінкен, якого цитує Reuters.

"Не було б сюрпризом, що частиною мотивації могло бути переривання зусиль із долучення Саудівської Аравії та Ізраїлю до числа інших країн, які можуть бути зацікавлені в нормалізації відносин з Ізраїлем", - сказав Блінкен.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міноборони Ізраїлю наказало евакуювати ізраїльські поселення поблизу Лівану

Видання нагадує, що минулого місяця прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу заявив, що його країна вже на порозі миру з Саудівською Аравією, який може змінити Близький Схід.

Саудівська Аравія, що претендує на лідерство в ісламському світі, протягом тривалого часу наполягала на праві палестинців на державність як умові визнання Ізраїлю - чому більшість націоналістичної релігійної коаліції Нетаньяху довго чинила опір.

Між тим Блінкен додав, що Сполучені Штати поки що не бачать жодних доказів того, що за вчорашнім нападом на Ізраїль може стояти Іран.

Президент США Джо Байден розпорядився надати додаткову підтримку Ізраїлю після терористичного нападу ХАМАС.

Про це повідомив держсекретар США Ентоні Блінкен. При цьому наразі невідомо чим саме США вирішили допомогти Ізраїлю, передає The Guardian.

Тим часом телеканал Sky News повідомляє, що США можуть перекинути свої кораблі та військові літаки "ближче" до Ізраїлю.

Зараз ви читаєте новину «Блінкен назвав можливу причину нападу ХАМАСу на Ізраїль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути