пʼятниця, 09 вересня 2022 17:59

Спецтема: Війна Росії проти України

Блінкен назвав чотири ключові теми щодо України

Блінкен назвав чотири ключові теми щодо України
Захоплення Росією Запорізької атомної електростанції викликає справжнє занепокоєння, сказав Ентоні Блінкен. Фото: East News

Ситуація навколо Запорізької АЕС, зернова угода, продовження всіх видів підтримки України, а також гуманітарні наслідки російського вторгнення стануть одними з основних тем, які державний секретар США Ентоні Блінкен планує порушити у Брюсселі.

Блінкен говоритиме із союзинками НАТО. Про це сказав у п'ятницю, пише "Укрінформ".

"Я матиму можливість у Брюсселі поінформувати союзників по НАТО та інших партнерів про те, що я дізнався в Україні. А також працювати з ними над низкою питань, які хвилюють усіх. Від ситуації у Запоріжжі і навколо, де Росія у межах своєї агресії захопила ядерний об'єкт, і це викликає справжнє занепокоєння у багатьох із нас", – заявив.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський зустрівся з прем'єром Польщі й президентом Латвії. Його попередили про план Путіна

Обговорення у Брюсселі стосуватимуться вивезення продовольства з України, забезпечення подальшої дії чорноморської зернової угоди.

Ще одним питанням стане продовження оборонної, економічної й гуманітарної підтримки України та обговорення довгострокових потреб відновлення її економіки й інфраструктури.

"Я матиму можливість поділитися тим, що я бачив учора – у контексті людських жертв російської агресії, – відвідавши дітей у дитячій лікарні, які стали жертвами цієї агресії, й перебуваючи в Ірпені. Місті, яке постраждало від російської агресії", – сказав Блінкен.

Ентоні Блінкен прибув до Києва 8 вересня. Оголосив про $675 млн допомоги зброєю та обладнанням для України і додатково $2,2 млрд для Україні і сусідніх країн.

Новий пакет допомоги включатиме гаубиці, артилерійські боєприпаси, автомобілі Humvee, броньовані машини швидкої допомоги, протитанкові системи.

Зеленський вручив Блінкену орден князя Ярослава Мудрого 2-го ступеня.

Зараз ви читаєте новину «Блінкен назвав чотири ключові теми щодо України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути